back to top
28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Τρία νέα σπίτια της «Κιβωτού» σε Βόλο και Καλαμάτα

Διαβάστε επίσης

Τρία νέα σπίτια, ένα στην Καλαμάτα και δυο στον Βόλο, δημιούργησε πρόσφατα η «Κιβωτός του Κόσμου».

Το νέο σπίτι φιλοξενίας στην Καλαμάτα ξεκίνησε την λειτουργία του τον Αύγουστο του 2020 και φιλοξενεί σήμερα 15 αγόρια ηλικίας 6-18 ετών, με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα στο κτήμα 40 στρεμμάτων και να φιλοξενήσει επιπλέον ακόμη 40 παιδιά. Στο ίδιο κτήριο στεγάζεται και το «Κέντρο ημέρας», όπου παρέχεται σε όλα τα παιδιά η δυνατότητα συμμετοχής στις απογευματινές ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Στον Βόλο υπάρχουν δυο σπίτια, στον Άνω Βόλο και στον Δημίνι, και συνολικά φιλοξενούνται μέχρι σήμερα 50 παιδιά.

Τα σπίτια φιλοξενίας, υποδέχονται κάθε παιδί, του οποίου έχει διαπιστωθεί, ύστερα από κοινωνική έρευνα αλλά και απόφαση από τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, η ακαταλληλότητα/ανυπαρξία του οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Τα αιτήματα φιλοξενίας έρχονται από εισαγγελίες ανηλίκων, Δικαστικές Αρχές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Νοσοκομείων Παίδων, Νομαρχιών, ή και άλλους χώρους προστασίας ανηλίκων.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

«Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο του κορονοϊού. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης», δήλωσε στον 9.84 ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου.

Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες , μπορούν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα