back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης αύριο από τον ΑΘΗΝΑ984 με σκοπό την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

Στις εκπομπές του σταθμού μας από τις 6 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα θα φιλοξενηθούν πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, εθελοντές αλλά και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων. Η εικόνα και ο ήχος όλων των ζωντανών συνεντεύξεων θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο μέσω της ιστοσελίδας μας, στο www.athina984.gr.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία του “Αθήνα 9,84” ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι“Αυτά τα Χριστούγεννα είναι δύσκολα, αυτά τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα. Ο ΚΥΑΔΑ είναι στην καρδιά μιας μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στον Δήμο Αθηναίων για να πλέξουμε ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και ο Ραδιομαραθώνιος στον 9.84 μας δίνει μια ευκαιρία, όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Στείλτε ένα μήνυμα γράφοντας 984 στο 54534, ένα μήνυμα στήριξης, ένα μήνυμα βοήθειας ένα μήνυμα ελπίδας.

Καλές Γιορτές!

Ογδόντα τρεις ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, φθάνοντας τις 4.340 από την αρχή της πανδημίας – 491 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι – 853 τα νέα κρούσματα.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία τις γιορτινές μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι οι πολίτες, παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό “6” προκειμένου να πάνε στα γιορτινά τραπέζια. Κατέστησε, πάντως, σαφές ότι η κυκλοφορία θα επιτρέπεται αυστηρά έως τις 10:00 το βράδυ, με εξαίρεση τους εργαζόμενους, ενώ οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Σε λειτουργία είναι από σήμερα η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων, η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού θα ανοίξει κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν στις 27 του μηνός και θα αφορούν τους υγιειονομικούς των νοσοκομείων της χώρας. Ακολούθως θα εεμβολιαστούν άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές. Έως το τέλος Ιανουαρίου η χώρα μας θα έχει παραλάβει 429.000 δόσεις και έως το τέλος Μαρτίου 1.665.550.

Την προσεχή Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στον “Ευαγγελισμό” η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού μας και του άλλου, του ατόμου και του κοινωνικού συνόλου”, δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου, ευχαριστώντας, παράλληλα, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή της να τονίσουν από κοινού τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού, δίνοντας οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα.

Ως “το μεγάλο εθνικό στοίχημα των επόμενων μηνών” χαρακτήρισε το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού ο Πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ότι όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα, τόσο ευκολότερα θα αίρονται οι περιορισμοί και όσο περισσότεροι πολίτες θα εμβολιάζονται τόσο πιο κοντά θα έρχεται και το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. “Εάν δεν είχα νοσήσει, θα ήμουν από τους πρώτους που θα έκαναν το εμβόλιο”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ανέφερε, πάντως, ότι συμβολικά, τις πρώτες ημέρες θα εμβολιαστεί κάποιος από τους αρχιερείς.

Στο μεταξύ ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας testing.gov.gr, στην οποία οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Η επιλογή των πολιτών που θα συμπληρώσουν και θα καταθέσουν τη σχετική φόρμα, θα γίνεται μέσω αλγορίθμου και οι πρώτοι 12.000 πολίτες θα εξεταστούν το ερχόμενο Σάββατο.

Nέα στοιχεία που φτάνουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τη Folli Follie, που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει για το εάν θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με αποστολέα τον Διευθυντή Ασφάλειας του Ομίλου και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ήταν οδηγία του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “η συνδρομή” στον Όμιλο Folli Follie. Μάλιστα στο ίδιο μήνυμα τονίζεται ότι το θέμα έχει φτάσει μέχρι τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. “Tα νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Oι πολίτες αναμένουν απαντήσεις”, σχολιάζει η ΝΔ. Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ΝΔ διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει. Προσθέτει, επίσης, ότι την ίδια στιγμή αποκρύπτεται επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά ότι δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά. Εξώδικο έστειλε ήδη σε ιστοσελίδα ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Την έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις διακοπής της παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είχε γίνει και στη πρώτη φάση της πανδημίας, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου. Επίσης παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας.

Καιρός

Νεφώσεις το πρωί, αύριο στην Αττική, αίθριος ο καιρός από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα