back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ τα αναθεωρημένα μέτρα του lockdown που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Έτσι, πλέον θα επιτρέπονται κυνήγι και ψάρεμα εντός της οικείας περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής, εντός των ορίων της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή έως 2 ατόμων.
Στο ΦΕΚ ορίζεται, επίσης, ότι σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά και την επόμενη 3 Ιανουαρίου. Ωράριο λειτουργίας έως τις 9:00 το βράδυ, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Στο ίδιο ΦΕΚ αναφέρεται ότι από την 1η Ιανουαρίου επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στην πρώτη κατηγορία του μπάσκετ και του βόλεϊ γυναικών, στο πόλο ανδρών-γυναικών, καθώς και στο χάντμπολ ανδρών-γυναικών.
“Σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας: μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό. Σε μόλις δύο ημέρες, ξεκινά ο εμβολιασμός στην ΕΕ”, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα ντερ Λάιεν. Προειδοποιώντας, όμως, την ίδια ώρα, ότι “μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας”. “Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς”, κατέληξε η κ. φον ντερ Λάιεν.
Αύριο φτάνει στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα των εμβολίων των Pfizer/Biontech και μεθαύριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν συνολικά 3.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones, ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων. Μεθαύριο, Κυριακή, ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Αθήνα, στις 28 του μήνα στη Θεσσαλονίκη. Μία νοσηλεύτρια κι ένας ηλικιωμένος οι πρώτοι που θα εμβολιασθούν, ενώ μεταξύ των πρώτων η ΠτΔ και ο Πρωθυπουργός, αλλά και 45 αξιωματούχοι του κρατικού μηχανισμού.
Στο μεταξύ, θετικά τα νέα για την Ελλάδα, καθώς, φέρει πλέον πράσινο χρώμα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, πράγμα που σημαίνει ότι έπεσε κάτω από το άκρως επικίνδυνο όριο του 4% στη θετικότητα των τεστ που πραγματοποιούνται. Στην κίτρινη ζώνη παραμένουν, την ίδια ώρα, οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου παρατάθηκε, πάντως, το αυστηρό lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Κοζάνη, ενώ σκληρότερα μέτρα εφαρμόζονται από τα ξημερώματα σήμερα και μέχρι την προσεχή Δευτέρα και στις Θεσπιές Βοιωτίας.
Επι ποδός η αστυνομία για τυχόν παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Για την αποφυγή συνωστισμού, κλείνουν 5 σταθμοί του μετρό από τις 5:00 το απόγευμα, μέχρι τις 9:00 το βράδυ και, συγκεκριμένα, οι σταθμοί “Σύνταγμα”, “Ακρόπολη”, “Πανεπιστήμιο”, “Μοναστηράκι” και “Θησείο”, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προειδοποιεί ότι αν παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς.
Διοικητικά πρόστιμά ύψους τριακοσίων ευρώ επιβλήθηκαν σε τρεις πιστούς που βρίσκονταν σε Ιερό Ναό του δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, για μη χρήση μάσκας.
… “Μας χρειάζεται υπευθυνότητα και ελπίδα. Τώρα που κάθε νουνεχής βλέπει πολύ καλά ότι η πανδημία είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, πρέπει να νοιώσουμε υπεύθυνοι για την υγεία όλων”, αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του. “Όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στους εμβολισμούς και στις θεραπείες”, τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, με το χριστουγεννιάτικό του μήνυμα να μεταδίδεται για πρώτη φορά για λόγους υγειονομικής προστασίας, όχι από το παράθυρο του Αγίου Πέτρου, αλλά από εσωτερική αίθουσα του Αποστολικού Μεγάρου του Βατικανού.
…Την ίδια ώρα, χιλιάδες Ευρωπαίοι οδηγοί φορτηγών παραμένουν στην ουρά στο λιμάνι του Ντόβερ, στη Βρετανία, περιμένοντας να κάνουν rapid test προκειιμένου να περάσουν στη Γαλλία, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του νέου στελέχους του κορονοϊού που πρωτο-εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Χίλια διακόσια γεύματα πρόσφερε σήμερα, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, ο Δήμος Αθηναίων, σε όλες τις δομές του Δήμου που φιλοξενούν αστέγους, αλλά και σε περιοχές με άστεγο πληθυσμό στους δρόμους.
Η  ΓΓ Αθλητισμού άναψε σήμερα το “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου
Καιρός
Βροχές από αύριο στη χώρα, κατά τόπους ισχυρές σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Στην Αττική, συννεφιά και τοπικές βροχές τη νύχτα. Άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα