back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

476 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 66 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, φθάνοντας τους 4.672 συνολικά από την αρχή της πανδημίας – 467 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Οι ποσότητες των εμβολίων που θα φτάσουν στη χώρα μας θα αυξάνονται σταδιακά δήλωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, «αύριο, θα έρθει στη χώρα μας η πρώτη μεγάλη παρτίδα της Pfizer, 83.850 δόσεις. Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής στα νοσοκομεία της Αθήνας έχουν εμβολιαστεί 471 άτομα, εκ των οποίων, ένας παρουσίασε αλλεργική αντίδραση, η οποία όπως είπε αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Λάρισας, των Ιωαννίνων και των Πατρών, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαδικασία σε 5 νοσοκομεία αναφοράς στην πρωτεύουσα. Από τα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα κέντρα Υγείας.

Στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Οι τρόποι θα είναι τρεις: μέσω της άυλης συνταγογράφησης, μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr ή μέσω φαρμακείου ή ΚΕΠ

Σήμερα μεταξύ άλλων εμβολιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια από την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά δεν έχουν κανέναν λόγο να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στο εμβόλιο. «Έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας και απαιτείται σχέδιο, χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις του προηγούμενου διαστήματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

Στο 100% η συμμετοχή των υγειονομικών του “Σωτηρία” στον εμβολιασμό, όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο πρώτος Επιμελητής του νοσοκομείου, πνευμονολόγος, Γιώργος Χειλάς. Εντός της εβδομάδας συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, με τους ειδικούς, προκειμένου “να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολείων”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι το θέμα αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Την επόμενη εβδομάδα, όπως είπε, οι αποφάσεις για λιανεμπόριο και άλλους κλάδους της οικονομίας. Απηύθυνε, παράλληλα, έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Στην ανανέωση των συμβάσεων έως τις 5 Ιουλίου του 2021, 360 εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων που εργάζονται σε θέσεις α’ γραμμής για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας θα προχωρήσει ο Δήμος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει με τη διαδικασία αυτή. Οι άνθρωποι αυτοί είναι κομμάτι της οικογένειας του Δήμου Αθηναίων διότι έχουν προσφέρει πολλά» τόνισε μιλώντας στην εν εξελίξει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Νέα πρόωρη αποπληρωμή, ύψους 3,6 δισ. ευρώ, δανείων του ΔΝΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Η συγκεκριμένη αποπληρωμή θα αφορά δάνεια που λήγουν το 2021 και το 2022.

Πιστώνεται αύριο το απόγευμα η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ σε 5.621 εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο.

Στα 13,75 δις ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου – αύξηση κατά 2% εμφανίζουν τα καθαρά έσοδα του κράτους λόγω αυξημένων εσόδων από φόρους και εσόδων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και η συνεισφορά του κόσμου στον Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο Αθήνα 9.84 με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του Δήμου Αθηναίων, καθώς συγκεντρώθηκαν, σε χρήμα και είδος, περισσότερα από 17.000 ευρώ. Η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Νίκη Αραμπατζή, ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σταθμού της Πόλης και τόνισε ότι η ατομική ευθύνη οδηγεί στη συλλογική υπευθυνότητα, επισημαίνοντας ότι “ο σταθμός της πόλης έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως είναι δίαυλος επικοινωνίας”.

Ασύλληπτος παραμένει ο 40χρονος Ρομά που πυροβόλησε το μεσημέρι κατά την διάρκεια επεισοδίου στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Νωρίτερα ομάδα της ΕΚΑΜ πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο 40χρονος.Οι ειδικές δυνάμεις αποχώρησαν από την Αγία Βαρβάρα, ενώ παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή και ο 40χρονος αναζητείται.

Οι διασυνοριακοί εργαζόμενοι, που μετακινούνται καθημερινά μεταξύ Γιβραλτάρ και Ισπανίας, θα εξαιρεθούν από τους μεθοριακούς ελέγχους, μετά το Brexit, ακόμη και στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία με τη Βρετανία για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας.

Μαδρίτη και Λονδίνο διαπραγματεύονται τον τρόπο με τον οποίο θα αστυνομεύονται τα χερσαία σύνορά τους στο νοτιότερο άκρο της ιβηρικής χερσονήσου. Το Γιβραλτάρ, που είναι Βρετανικό Υπερπόντιο Έδαφος, εξαιρείται από τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοντά στην απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού Λαμκέλ Ζε βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Καιρός

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα