back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε 7ημερο αυστηρότερο lockdown μπαίνει η χώρα, από τις έξι το πρωί αύριο έως το πρωί της 11ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με click away, ενώ ρολά κατεβάζουν και πάλι βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ. Νέο απαγορευτικό επιβάλλεται εξάλλου και στις δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Κλειστές θα είναι για τους πιστούς και οι εκκλησίες. Η λειτουργία του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στους ναούς.

Αυστηρότεροι γίνονται και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, καθώς η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις πέντε το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, ενώ από αυτή την ώρα και μετά μετακινήσεις θα επιτρέπονται για λόγους εργασίας και υγείας.

Η επιδημιολογική κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο τέλος της 2ης εβδομάδας του Ιανουαρίου, οπότε θα παρθούν νεότερες αποφάσεις. Προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 11 του μήνα.. ‘’Πρώτα τα σχολεία’’ δηλώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες εξαιτίας του νέου lock down θα παραμείνουν κλειστές, ΔΕΝ θα καταβάλουν ενοίκιο τον μήνα Ιανουάριο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν από κρατικά κονδύλια σε ποσοστό 80% επί του συμφωνημένου μισθώματος.

Τη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού υγειονομικών σε 42 νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών σε υγειονομικούς καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. ”Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα στοιχειώδη’’ σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλεί το υπουργείο υγείας να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών. Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» διαβεβαιώνει ο ΓΓ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε ‘’μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί υγειονομικών” ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο μαζικός εμβολιασμός τους θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4 έως 20 Ιανουαρίου, σε τρεις φάσεις.

Να εμβολιαστούν κατά της covid-19 κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά τη θεία λειτουργία της Πρωτοχρονιάς, καλώντας τους μάλιστα να αγνοήσουν τα όσα λένε «φανατικοί δήθεν χριστιανοί, κληρικοί και λαϊκοί, οι λεγόμενοι ζηλωτές».

Προ των πυλών νέου αυστηρού lock down βρίσκεται η Ιαπωνία, μετά την έξαρση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως στην πρωτεύουσα. ”Η κατάσταση στο Τόκιο γίνεται σοβαρότερη σε βαθμό ώστε να είναι πιθανόν απαραίτητη, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης” δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα και συμπλήρωσε πως ως πρώτο μεταβατικό βήμα, η κυβέρνηση κλείνει από τις επτά το απόγευμα τις επιχειρήσεις που σερβίρουν αλκοόλ και από τις οχτώ τα εστιατόρια και τα caraoke bar.

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ρέματα των βορείων προαστίων, για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που γειτνιάζουν με αυτά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων καθώς και εργασίες αντιστήριξης των πρανών.

Καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Αττική τις βραδινές ώρες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές του νομού, Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15,7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα