back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μειωμένα εμφανίζονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Σημειώνεται ωστόσο, ότι εξαιτίας της αργίας της πρωτοχρονιάς, χθες πραγματοποιήθηκαν συγκριτικά λιγότερα τεστ. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, βεβαιώθηκαν 262 νέες λοιμώξεις, από τις οποίες οι 111 στην Αττική. 431 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, δοκιμάζοντας τις αντοχές του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της χώρας. Επιπλέον 40 συνάνθρωποί μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 4.921 από την αρχή της πανδημίας.

Σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί τα αυστηρότερα μέτρα υγειονομικού περιορισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση με στόχο να θωρακιστεί η χώρα, έναντι του τρίτου κύματος της πανδημίας που έχει πλήξει με σφοδρότητα πολλά ευρωπαϊκά κράτη αλλά και να καταστεί εφικτό το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου..

Πιο συγκεκριμένα, από αύριο η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις πέντε το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, ενώ από αυτή την ώρα και μετά μετακινήσεις θα επιτρέπονται ΜΟΝΟ για λόγους εργασίας και υγείας. Αναστέλλεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με click away, ρολά κατεβάζουν βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984.gr

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές, ΔΕΝ θα καταβάλουν ενοίκιο τον μήνα Ιανουάριο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αποζημιωθούν από κρατικά κονδύλια σε ποσοστό 80% επί του συμφωνημένου μισθώματος.

«Εάν τα αυστηρά μέτρα διαρκέσουν μόνο την πρώτη εβδομάδα του έτους, θα έλεγα πως είναι μικρό το κακό, αφού η αγορά είναι σε αναμονή για την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, στις 11 Ιανουαρίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Περιφερειακού Επαγγελματικού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Εξαιτίας των νέων υγειονομικών περιορισμών, αναστέλλονται επίσης οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος, ενώ κλειστές για τους πιστούς θα παραμείνουν μέχρι τις 11 Ιανουαρίου και οι εκκλησίες. Η λειτουργία του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών στους ναούς. Tο θέμα θα συζητηθεί στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Δευτέρα (11:00 πμ).

Τη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή επέκταση του εμβολιασμού υγειονομικών σε 42 νοσοκομεία της χώρας. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών σε υγειονομικούς κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε το υπουργείο υγείας να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων.

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών. Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» διαβεβαίωσε ο ΓΓ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως είπε ‘’μέχρι τώρα, έχουν γίνει 3001 εμβολιασμοί.. ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο μαζικός εμβολιασμός υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4 έως 20 Ιανουαρίου, σε τρεις φάσεις.

Μια εβδομάδα μετά την έναρξη στην Ευρώπη της εκστρατείας μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού.. η Υπηρεσία Φαρμάκων της Φινλανδίας ανακοίνωσε την πρώτη παρενέργεια στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι οι αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων ή άλλης παρενέργειας πιθανόν να αυξηθούν.

Στο Μεξικό, οι υγειονομικές αρχές μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού, με ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, η οποία μετά τον εμβολιασμό της εμφάνισε συμπτώματα εγκεφαλομυελίτιδας και νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής θεραπείας. Το Υπουργείο υγείας της χώρας στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές για ανάπτυξη φλεγμονής στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση εμβολίου.

Καιρός

Ένταση των βροχοπτώσεων τις νυχτερινές ώρες και εκδήλωση τοπικών καταιγίδων αύριο μέχρι το μεσημέρι, προβλέπει η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα