back to top
23 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

23 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Π. Σταμπουλίδης: Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά το click away

Διαβάστε επίσης

Το click away θα λειτουργήσει ξανά κανονικά τη Δευτέρα, δήλωσε στο Mega ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφερόμενος στο τι θα γίνει με το άνοιγμα της αγοράς.

«Για λίγες ημέρες έχει τεθεί σε αναστολή η λειτουργία του click away. Τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Τα τρόφιμα και άλλα αγαθά που αλλοιώνονται δεν βρίσκονται σε επιχειρήσεις που έχουν περιορισμούς. Για λίγες ημέρες υπομονή. Το πάγωμα για μια εβδομάδα έγινε γιατί χρειαζόμαστε περισσότερο υγειονομικό χώρο για να λειτουργήσουν τα σχολεία με περισσότερη ασφάλεια. Η αγορά είναι κλειστή. Το click away είναι μια επιλογή που δώσαμε στις κλειστές επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν ένα έσοδο πέρα από τη βοήθεια που λαμβάνουν από το κράτος», είπε ο κ. Σταμπουλίδης.

Όπως πρόσθεσε, στόχος είναι να «επανέλθουμε στο όπως ήμασταν πριν το τελευταίο lockdown. Αυτός είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την ώρα. Τη Δευτέρα να επανέλθουμε σε όσα ήταν σε λειτουργία μέσα στις γιορτές. Εχτές έγινε η συζήτηση για τα σχολεία. Καθημερινά συλλέγουμε δεδομένα, θα δούμε πώς κινείται η νόσος και αναλόγως θα πράξουμε».

Όπως είπε, το click away απέδωσε, συνεχίζει και υπάρχουν προετοιμασίες για την επόμενη ημέρα με προσοχή: «Το click in shop επί τους ουσίας είναι άνοιγμα των καταστημάτων. Δεν υπάρχει σενάριο να λειτουργήσει από τη Δευτέρα. Δεν εφαρμόστηκε, είναι το επόμενο βήμα όταν έρθει η ώρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ανοίξουμε τις επιχειρήσεις».

Την ίδια ώρα, συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη είχε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με βασικό θέμα συζήτησης την εφαρμογή του «cilck in shop» , δηλαδή την «παράδοση εντός καταστήματος».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Γεωργιάδη ότι από την στιγμή που επανέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα το «click away», είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του «click in shop», προκειμένου να στηριχθεί το λιανεμπόριο και να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο θέμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καταθέτοντας το αίτημα στις 3 πρώτες να μειωθεί κατά 50% το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι και κατά 70% στις Επιστρεπτέες 5 και 6. Ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα του Προέδρου του Ε.Ε.Α, ενώ στο πλαίσιο της στήριξης της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συζητήθηκε η πιθανότητα υλοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων στα οποία θα έχουν άμεση πρόσβαση αυτές οι επιχειρήσεις, θέμα που επίσης εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα