back to top
22.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

22.2 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Ποια μέτρα παρατείνονται έως τις 31 Ιανουαρίου για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Διαβάστε επίσης

Έως το τέλος Ιανουαρίου παρατείνονται τα ειδικά μέτρα λειτουργίας των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Οι επιχειρήσεις, διατηρούν την δυνατότητα να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων (είτε πρόκειται για πληττόμενες, είτε για κλειστές με κρατική εντολή).

Η διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων Ιανουαρίου στο supportemployees.services.gov.gr., θα ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών.

Σε ισχύ παραμένει και η πρόβλεψη για υποχρεωτική τηλεργασία του 50% των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση εφόσον η ειδικότητα τους υποστηρίζει αυτή τη μορφή απασχόλησης.

Οι επιχειρήσεις, οφείλουν να προαναγγείλουν στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την τηλεργασία πριν την έναρξή της.

Επίσης, παρατείνεται το κυλιόμενο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός 2ώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έχει ήδη παραταθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ διατηρείται η υποχρεωτική προστασία εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου με την χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας και την παροχή τηλεργασίας, όπου είναι εφικτό.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα