back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική, στην οποία καταγράφονται 290 από τις συνολικά 800 νέες λοιμώξεις που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 362 συνάνθρωποί μας παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας. 32 είναι οι νέοι θάνατοι και συνολικά 5227 από την αρχή της πανδημίας.

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορωνοϊου. Μέχρι χθες το βράδυ είχε εμβολιαστεί το 0,33% του πληθυσμού
Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού ΚΑΙ των ατόμων άνω των 85 ετών. Αυτοματοποιημένη είναι η διαδικασία για όσους έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στην άυλη συνταγογράφηση, καθώς οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν σχετικό sms. Τροποποιήσεις των ραντεβού θα γίνονται μέσα από την πλατφόρμα, ή με την συνδρομή των κατά τόπους ΚΕΠ και φαρμακείων.

Η εναντίωση στο εμβόλιο κατά της Covid-19 δείχνει έναν “αυτοκτονικό αρνητισμό” επεσήμανε ο Πάπας Φραγκίσκος, γνωστοποιώντας ότι ο ίδιος θα εμβολιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Τη Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά σχολεία , νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί. «Τα σχολεία είναι ασφαλή και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές, ακόμα και στις κόκκινες, αλλά με τεράστια προσοχή και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων” τόνισε στον σταθμό μας, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα.
Στο μεταξύ, με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται δωρεάν τα rapid test σε εκπαιδευτικούς από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Εως την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού. Επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του Ύπατου Εκπρόσωπου της ΕΕ, Ζοζέ Μπορέλ. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην πανδημία, και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020»

Σε πέντε συλλήψεις σε Ζεφύρι και Αχαρνές προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο ανήλικοι. Κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των συλληφθέντων σε υποθέσεις άσκοπων πυροβολισμών και κλοπών σε βάρος πεζών στην ευρύτερη περιοχή.

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από την πρωτοφανή χιονοθύελλα που πλήττει την Ισπανία και κυρίως τη Μαδρίτη, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Τζακάρτα, στο σημείο που κατέπεσε το Boeing 737-500, με συνολικά 62 επιβαίνοντες, πλήρωμα και επιβάτες, μεταξύ τους 10 παιδιά. Τη συμπαράσταση του στο λαό της Ινδονησίας και τα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων εξέφρασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις και νοτιάδες έως 7 μποφόρ αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα