back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με αργούς ρυθμούς η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος υγείας, καθώς σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 353 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ακόμη 36 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 5.263 από την αρχή της πανδημίας. Οι νέες λοιμώξεις είναι 445, από αυτές 171 στην Αττική. Ωστόσο χθες πραγματοποιήθηκαν συγκριτικά λιγότερα test.

Εντατικοί παραμένουν οι έλεγχοι για την πιστή τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, καθώς εξαιτίας και του καλού καιρού, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Χθες, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 83 χιλιάδες (83.992) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 1.691 παραβάσεις. Συνελήφθησαν εννέα υπεύθυνοι καταστημάτων για παράνομη λειτουργία επιχείρησης και τρεις ιδιώτες για διοργάνωση συναθροίσεων σε σπίτια.

Στις έξι αύριο το απόγευμα, ανοίγει η ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Θα προηγηθεί η παρουσίαση της και αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες από τους ειδικούς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Μέσω της πλατφόρμας, σε πρώτη φάση, οι υπερήλικες άνω των 85 ετών, θα μπορούν να κλείνουν ή να τροποποιούν τα ραντεβού τους στα εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας. Παράλληλα επίσης από αύριο τα άτομα της ίδιας ηλικιακής ομάδας που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση θα ενημερωθούν μέσω sms. Σε κάθε περίπτωση, οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κλείνουν ή να τροποποιούν το ραντεβού, με τη συνδρομή των κατά τόπους ΚΕΠ και φαρμακείων. Αυτή η φάση του εμβολιαστικού προγράμματος ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου με στόχο να χορηγούνται έως και 17.500 δόσεις ημερησίως.

Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, απέστειλε η Ένωση Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδας, με την οποία ζητά, οι ιδιώτες Πνευμονολόγοι γιατροί, ανεξαρτήτου ηλικίας ,να συμπεριληφθούν στη χρονική προτεραιότητα των εμβολιασμών,

Πρώτο κουδούνι μετά από δύο μήνες αύριο, για νηπιαγωγεία, δημοτικά και ειδική εκπαίδευση όλων των βαθμίδων. Ανοίγουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία, σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας edu.testing.gov.gr. Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται ανά ομάδες, ενώ όλοι οι μαθητές άνω των 4ων ετών θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. Η μετακίνηση των συνοδών από και προς τις σχολικές μονάδες θα γίνεται με αποστολή sms με αριθμό 4. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3wathina984.gr

Στη Πορτογαλία μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο θα συναντηθεί στη Λισαβόνα, με τον ομόλογό του Αντόνιο Κόστα, στο πλαίσιο και της ανάληψης της εκ περιτροπής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πορτογαλία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Με επιχείρηση δυτών θα ανασυρθούν τα «μαύρα κουτιά» του Boeing 737-500, που συνετρίβη χθες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Τζακάρτας, με 62 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η ινδονησιακή Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών.

Πολιτικό άσυλο ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές οι 5 ενήλικες και τα δύο παιδιά, επιβαίνοντες σε 12μετρο ιστιοφόρο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Σητείας. Είναι Τούρκοι πολίτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι οι ιδιοκτήτες του σκάφους. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι εργάζονται ως προγραμματιστές σε μεγάλη εταιρία. Το σκάφος φυλάσσεται από το λιμενικό σε σημείο του προβλήτα, όπου απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών.

Στην Κυψέλη έγινε σήμερα η πρώτη μεγάλη Κυριακάτικη επιχείρηση καθαριότητας για την νέα χρονιά, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως γράφει στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. “Με επιμονή κάθε μέρα σε κάθε γειτονιά και κάθε Κυριακή σε μία Δημοτική Κοινότητα. Πάμε έτσι και το 2021”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ…

ΠΑΟΚ – Βόλος: 3 – 1

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1

Ατρόμητος – ΟΦΗ: 0 – 0

Παναθηναϊκός – Λάρισα 0-0 στο 33

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις και νοτιάδες έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 12 έως 22 βαθμούς. βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα