back to top
23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί λόγω της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Δραματική η κατάσταση λόγω πανδημίας λένε οι οδηγοί ταξί. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί αισθητά και ο τζίρος τους έχει πάρει την κατιούσα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αυτής της κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι το 1/3 του στόλου των οχημάτων ταξί της Αττικής είναι ακινητοποιημένο, καθώς το εβδομαδιαίο μεροκάματο δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδα και τις βασικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ΣΑΤΑ, προκύπτει ότι σε σύνολο 14.000 οχημάτων-ταξί στην πρωτεύουσα, βρίσκονται σήμερα λόγω αυτής της κατάστασης ακινητοποιημένα γύρω στα 4.000 ταξί.  Η πτώση των εσόδων είναι της τάξεως του 80%- 90%, με τον μέσο όρο συνολικού, εβδομαδιαίου εισοδήματος να μην αγγίζει τα πενήντα ευρώ.

Οι περισσότεροι καταφεύγουν πλέον στην λύση της πιάτσας και ιδιαίτερα έξω από νοσοκομεία που υπάρχει μια σχετική κίνηση. Κατά αυτό τον τρόπο δεν κάνουν άσκοπα χιλιόμετρα και δεν ξοδεύουν καύσιμα. Η αναμονή στις πιάτσες ξεπερνά πολλές φορές τη μία ώρα, καθώς είναι δεκάδες τα ταξί που περιμένουν στην ουρά για έναν πελάτη. Κυρίως, όπως μας είπαν, στοχεύουν σε πιάτσες νοσοκομείων που εφημερεύουν και υπάρχει κίνηση ακόμη και τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα