back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

605 νέα κρούσματα ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ . 292 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Καταγράφηκαν 24 νέοι θάνατοι και συνολικά 5.622 από την αρχή της πανδημίας. Αρνητική πρωτιά και πάλι για την Αττική, με 256 νέες λοιμώξεις.

Η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά, βάσει του προγραμματισμού και τις προτεραιότητες που έθεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διαβεβαίωσε από το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr μέχρι το απόγευμα σήμερα χορηγήθηκαν στην επικράτεια, περισσότερες από 173 χιλιάδες δόσεις εμβολίου (173.906).

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού, που θα ισχύσουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας και για μια εβδομάδα. Μεταξύ άλλων συνεχίζεται η απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό, ωστόσο στα ταξί μπορούν πλέον να επιβιβάζονται μέχρι δύο άτομα. Υποχρεωτική και καθολική παραμένει η χρήση της μάσκας. Σε ισχύ παραμένει και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις εννέα υτο βράδυ έως τις πέντε το πρωί.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα στους δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. ‘’ Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω’’ προειδοποίησε με ηλεκτρονικό μήνυμά του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Συνεχείς είναι οι συστάσεις της δημοτικής αστυνομίας. Με χρήση μεγαφώνων προτρέπει σε αποφυγή συγχρωτισμού και την χρήση μάσκας παντού. Ανοιχτά θα είναι και αύριο τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, με προαιρετικό ωράριο λειτουργία από τις 11 το πρωί.

Σε μία ώρα περίπου η τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού που φέτος , λόγω της πανδημίας, είναι διαδικτυακή και μπορούν όλοι να την παρακολουθήσουν μέσω συνδέσμων που θα βρουν στη σελίδα του δήμου Πατρέων. «Φέτος το Καρναβάλι μας γίνεται αλλιώς. Προχωράμε μέσα στην πανδημία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά ως πόλη και είμαι βέβαιος ότι θα το κάνουμε με επιτυχία”, είπε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης κατά την τελετή παραλαβής του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο.

Αρχίζει τη Δευτέρα, ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. “Προσερχόμαστε με καλή πίστη δηλώνει” στην Εφημερίδα των Συντακτών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ‘’υποδειγματική’’ – όπως την χαρακτήρισε – ‘’συνεργασία τους στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ”

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής γνωστοποίησε με συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής και πρώην Υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, με στόχο όπως είπε να εγγυηθεί το μέλλον της παράταξης, να υπερδιπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος και να συμβάλλει στο μέλλον της πατρίδας».

Στη Ρωσία, σε περισσότερες από 2000 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, σε μαζική διαδήλωση υποστηρικτών του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι. Για 42 τραυματίες μεταξύ των αστυνομικών κάνουν λόγο, ιατρικές πηγές στη Μόσχα. Ελεύθερη αφέθηκε η σύζυγός του Ναβάλνι, Γιούλια, η οποία καλεί σε νέες συγκεντρώσεις κατά του καθεστώτος Πούτιν, την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα 1- 0

Απόλλων Σμύρνης – Άρης

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Και ο καιρός…

Έκκληση για αποφυγή μετακινήσεων απευθύνει η Πολιτική προστασία, μετά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά πλήττουν ήδη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ τα φαινόμενα προοδευτικά θα επεκταθούν σχεδόν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και το βράδυ στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων έχει διακοπεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κυλλήνης – Ζακύνθου και αντίστροφα.

Νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές αύριο στην Αττική . Άνεμοι Δ-ΝΔ έως 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα