back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο κορονοϊός διακόπτει το «ταξίδι» της Μύρτιδος 

Διαβάστε επίσης

Αναβάλλεται η έκθεση «Μήνας Τέχνης στο Πολεμικό Μουσείο», που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα 25 Ιανουαρίου 2021 και οι εκδηλώσεις, που θα πλαισίωναν την έκθεση.

Η έκθεση «Μήνας Τέχνης στο Πολεμικό Μουσείο», αποτελεί  έναν ακόμα «σταθμό» της Μύρτιδας, της μικρής Αθηναίας, που έχασε τη ζωή της από τυφοειδή πυρετό στον λοιμό του 5ου αι. π.Χ. και «αναστήθηκε» το 2010 μετά την ανάπλαση του κρανίου και του προσώπου της, από τον καθηγητή Μανώλη Παπαγρηγοράκη και την επιστημονική ομάδα του.

Για μία σημαντική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, έκανε λόγο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο επίκουρος καθηγητής Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλης Παπαγρηγοράκης, καθώς όπως ανέφερε στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες γλύπτες και ζωγράφοι που έχουν προσφέρει έργα τους για την Πινακοθήκη της Μύρτιδας. Παράλληλα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες είναι οι δύο εκδηλώσεις, που θα πλαισιώσουν την έκθεση. Στην πρώτη ένας γλύπτης και ένας ζωγράφος θα δημιουργήσουν, μπροστά στο κοινό, ένα έργο για τη Μύρτιδα, ενώ στην δεύτερη εκδήλωση ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, και η νομικός Έλλη Ρούσσου θα συνομιλήσουν με καλλιτέχνες και κοινό για τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από ένα έργο το οποίο δημιουργείται μέσα στο Μουσείο».

Η Μύρτις

Η διάσημη, πλέον μικρή Αθηναία Μύρτις συνεχίζει να μεταφέρει το πάντα επίκαιρο μήνυμα κατά των πολέμων, της φτώχειας και της παιδικής θνησιμότητας και να εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Να θυμίσουμε ότι η Μύρτις έγινε έκθεση, γραμματόσημο, νόμισμα, πίνακας ζωγραφικής, επιτύμβια γλυπτή στήλη, ταινία animation κατά του Covid 19, θεατρικό έργο και ιστορικό λεύκωμα. Απέκτησε τον τίτλο της πρέσβειρας και της «Φίλης της Χιλιετίας» από τον ΟΗΕ. Διδάσκεται στα σχολεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συναντά εκατοντάδες μαθητές σε όλο τον κόσμο και έχει αποτελέσει το αντικείμενο επιστημονικών συνεδρίων.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Οι τρεις αρχαίες «κόρες» του Μανώλη Παπαγρηγοράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα