back to top
26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

26.2 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Διαβάστε επίσης

Με ενός λεπτού σιγή, η Βουλή τίμησε τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Α ´ Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των Ελλήνων με τους Εβραίους, που σφραγίστηκαν-όπως είπε-μέσα από κοινούς αγώνες σε ιστορικά κρίσιμες στιγμές, όπως ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.

«Σήμερα πρέπει όλοι να δώσουμε την υπόσχεση ότι με πείσμα και πίστη θα δουλέψουμε για μια περήφανη πατρίδα, φτιαγμένη από ανθρωπιά και αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης.

Εκδήλωση στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν

Εν τω μεταξύ, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ρωμανιώτικη τέχνη. Εκδήλωση στη μνήμη της Εσθήρ Κοέν».

H εκδήλωση αποτελεί έναν φόρο τιμής στη μνήμη της Γιαννιώτισσας Εσθήρ Κοέν, από τις τελευταίες Ελληνίδες επιζώσες του Ολοκαυτώματος, που έφυγε από τη ζωή την 1η Δεκεμβρίου 2020. Περιλαμβάνει εισηγήσεις και μαρτυρίες για την ιστορική διαδρομή, την καθημερινή ζωή, την τέχνη και τη μουσική των Ρωμανιωτών.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συμβολή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, Κώστας Τασούλας.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα