back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊου. Εντείνεται η ανησυχία για την διασπορά του ιού στην Αττική.. Αναλυτικότερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 795 νέες λοιμώξεις. Από αυτές, 383 είναι στην Αττική, με τον κεντρικό τομέα της Αθήνας να ηγείται της αρνητικής κούρσας με 124 νέα κρούσματα. Στην λίστα της πανδημίας προστέθηκαν 15 νέοι θάνατοι. 257 είναι οι ασθενείς covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Με αυτά τα δεδομένα, σε ισχύ είναι από σήμερα τα αυστηρότερα μέτρα υγειονομικής επιτήρησης στην Αττική και άλλες 9 περιοχές της χώρας
που έχουν μπει στην ‘’κόκκινη’’ ζώνη της πανδημίας.

«Δεν είναι εύκολη η ισορροπία, αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα και έχουμε επιλέξει μία πολιτική αναπροσαρμογών, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε πίσω από την πανδημία», είπε από την Καρδίτσα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ζήτησε από όλους και από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την ‘’πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων «για να βγούμε -όπως υπογράμμισε – όλοι γεροί από αυτή την περιπέτεια, και το καλοκαίρι να μπορούμε να πούμε ότι την έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας».

Κατατέθηκε χθες και αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων θεσμοθετούνται: η ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και η δημιουργία Ομάδων Προστασίας των Ιδρυμάτων. Η Σύνοδος Πρυτάνεων έχει ήδη διατυπώσει τις επιφυλάξεις της, ενώ πληθώρα αντιδράσεων έχει πυροδοτήσει η δημιουργία της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στο μεταξύ, την σε βάθος έρευνα και τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης ζήτησε η Υπουργός Παιδείας με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα για αδιανόητο περιστατικό σε νηπιαγωγείο της Χαλκίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η νηπιαγωγός έβγαλε 4χρονο κοριτσάκι εκτός αίθουσας, υπό συνθήκες ψύχους, αξιώνοντας από το νήπιο να της ζητήσει συγγνώμη..!!!

Νέες αποκαλύψεις για την έφοδο στο καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, φέρνει στο φως η Wall Street Journal. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τη διαδήλωση χρηματοδότησε με ποσό 300.000 ευρώ η Τζούλι Τζένκινς Φαντσέλι, χορηγός της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλτ Τραμπ και κληρονόμος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Publix.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη έλαβαν δύο Αλβανοί και ένα Έλληνας, που συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής συμμορίας. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση. 320 κιλά ηρωίνης έχουν ήδη κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Αναζητείται και τέταρτο άτομο κροατικής καταγωγής.

Τη σορό άγνωστου μέχρι στιγμής άνδρα εντόπισε ομάδα παιδιών που πεζοπορούσε σε δύσβατη περιοχή στην Πάρο. Άμεσα ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές. Φως στις συνθήκες θανάτου αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και για την 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Παναθηναϊκός – Λαμία: 0 -0 στο 75”

Λάρισα – Βόλος: 0 – 0 και

Αστέρας Τρίπολης – Άρης: 2– 1

Και ο καιρός…

Επιδείνωση από αύριο και από τα δυτικά της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Στην Αττική.. Πρόσκαιρες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού, με βαθμιαία βελτίωση. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

12,1 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα