back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Θωράκιση του ΕΣΥ για το τρίτο κύμα κορονοϊού – Επιφυλακή για τις εισαγωγές στην Αττική και τις νέες μεταλλάξεις

Διαβάστε επίσης

Η θωράκιση και ανασύνταξη του ΕΣΥ ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, με φόντο τον εντοπισμό και των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού στη χώρα, βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Την ίδια ώρα, αυξήθηκαν σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα οι νοσηλείες στην Αττική.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από 50 με 80  κυμαίνονται οι επιπρόσθετες καθημερινές εισαγωγές σε απλές κλίνες COVID-19 στην Αττική, συγκριτικά με την περασμένη εβδομάδα. Στα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας την περασμένη εβδομάδα είχαμε περίπου 455 νοσηλείες σε απλές κλίνες COVID, ενώ πλέον έχουμε φτάσει στις 547.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε ιερέα, μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου και  ο Διευθυντής Ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος προκειμένου να ελέγξει επί τόπου την κατάσταση και να διαπιστώσει σημεία όπου το ΕΣΥ χρειάζεται πιθανόν ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

Έλενα Μπρέγιαννη 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα