back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακό χάος  αυτή την ώρα στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής με εκατοντάδες πολίτες να έχουν κατακλύσει τις παραλίες λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών 

Δεν θα ισχύσει τελικά το προσωρινό μέτρο της απαγόρευσης του «take away» στα καταστήματα εστίασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αύριο Κυριακή και το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δημιουργούσε σύγχυση και θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα. 

Στο μεταξύ ανοιχτό  το ενδεχόμενο να αρθεί το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, που θα ισχύει από το επόμενο Σάββατο, άφησε ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι “η μη λειτουργία τους διακινδυνεύει τεράστιο συνωστισμό στα σούπερ μάρκετ“. 

Σε μία ώρα κλείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές τα Σαββατοκύριακα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα. Το λιανεμπόριο στις τρεις αυτές περιοχές, έως τις 15 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και μόνο με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός του καταστήματος. 

Αυστηρό lockdown σε Χαλκίδα, Πάτρα, Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, Σαντορίνη και Μύκονο από σήμερα όπου αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου. Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία όλων των βαθμίδων από Δευτέρα σ΄ αυτές τις περιοχές, εκτός Σαντορίνης και Μυκόνου, όπου δημοτικά και νηπιαγωγεία θα λειτουργούν δια ζώσης. 

Την πιθανότητα ότι “ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχουμε και άλλα μέτρα, όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη τη χώρα” άφησε ανοικτή, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης 

Τη Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του Μαρτίου, είπε  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.  Νεότερα αναμένονται και για το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η οποία θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. «Θα έρθουμε να προσθέσουμε και να ενισχύσουμε Επιστρεπτέες Προκαταβολές» είπε κάνοντας λόγο για ανακοινώσεις που θα γίνουν αρκετά σύντομα. 

Στις 12 Φεβρουαρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών. Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες. 

Εμβολιαστικά κέντρα σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρακολούθησε τη διαδικασία του εμβολιασμού, όπου στις ακριτικές περιοχές είναι οριζόντια για όλους όσοι το επιθυμούν. Δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των κατοίκων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο δεύτερο γύρο, θα εμβολιαστούν και όσοι   ενδεχομένως είχαν κάποιες επιφυλάξεις. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

Στις 5 και τέταρτο Λαμία – Λάρισα.  

Επτά και μισή Ατρόμητος – Παναθηναϊκός.  

Και ο καιρός… 

Αραιή συννεφιά προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι έως 3 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15  έως 19  βαθμούς Κελσίου.   

  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα