back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Με τετραψήφια νούμερα καλπάζει ο κορωνοϊός. Στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφονται 1.113 νέα κρούσματα, από αυτά τα 565 στην Αττική και τα 106 στη Θεσσαλονίκη. Ανησυχία και για τις μεταλλάξεις. Συνολικά στη χώρα έχουν ταυτοποιηθεί 232 λοιμώξεις της βρετανικής μετάλλαξης και 4εις της νοτιοαφρικανικής.

249 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ακόμη 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συνολικά 5951 από την αρχή της πανδημίας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τις έξι το πρωί σήμερα τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία στις ‘’κόκκινες’’ περιοχές της χώρας, μεταξύ τους και η Αττική..

«Είμαστε στην αρχή του τρίτου κύματος.. Πρέπει να το μαζέψουμε.. Το σκληρό λοκντάουν θα ήταν λύση, όμως ο κόσμος έχει κουραστεί, γι αυτό ψάχνουμε την ισορροπία αναμεσά στο υγειονομικά σωστό και το κοινωνικά και οικονομικά αποδεκτό. Εάν αυτά τα μέτρα τηρηθούν είναι αρκετά», επεσήμανε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, μέλος της εθνικής επιτροπής ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.

‘’ Έχουμε ακόμη δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας.. Όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στα νησιά, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία. Ο κ Μητσοτάκης εκτίμησε παράλληλα ότι χάρη στα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί για τη στήριξη της οικονομίας, μετά το τέλος της πανδημίας, θα είναι δυνατή, η δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας’’.

Το κόστος των περιοριστικών μέτρων, ανέρχεται σε 2,4 εκατ ευρώ κάθε μήνα δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί πακέτο στήριξης για τον μήνα Μάρτιο, ενώ δεσμεύτηκε ότι το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και θα ενισχυθεί..

‘’Πισωγύρισμα στο εμπόριο’’ χαρακτηρίζει την αναστολή των αγορών με ραντεβού εντός των καταστημάτων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης. “Ελπίζουμε τα μέτρα αυτά να φανούν αποτελεσματικά και την ερχόμενη εβδομάδα να μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στην επαναφορά του click inside, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ένα τρίτο lock down θα ήταν καταστροφικό.

Πολιτική αντιπαράθεση για το ‘’take away’’ στα καταστήματα εστίασης, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, το μέτρο της απαγόρευσή του δεν θα ισχύσει τελικά. Για ‘’αδιανόητο αλαλούμ’’ έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Για ‘’φαρσοκωμωδία’’ μίλησε το Κίνημα Αλλαγής. «Η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας’’ σχολίασε στα μέσα μαζικής δικτύωσης ο κ Γεωργιάδης.

Την άμεση επαναλειτουργία της πρεσβεία μας στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη και του προξενείου μας στη Βεγγάζη, αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο της εκλογής νέας μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Μοχάμεντ Μένφι.

Την αποτελεσματική φύλαξη των δικαστηρίων ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων δίνει ευκαιρίες για εγκληματικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικαστών και εισαγγελέων και όλων των πολιτών.

Νέες ελπίδες για την φαρμακευτική αντιμετώπιση της covid-19, καθώς επιστήμονες από το τμήμα της Σιβηρίας στη Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημόνων φαίνεται να έχουν εντοπίσει εξουδερωτικά αντισώματα, τα οποία προσπαθούν να συνδυάσουν σε ένα φαρμακευτικό κοκτέιλ. Πρόκειται για αντισώματα κατά πολύ ισχυρότερα από εκείνα της Regeneron που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός: …

Ο αγώνας Λαμία – Λάρισα αναβλήθηκε., καθώς λίγα λεπτά πριν τη σέντρα η ΕΠΟ επιβεβαίωσε την ανάκληση των 11 δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών της θεσσαλικής ομάδας..

Και ο καιρός…

Αραιή συννεφιά προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι έως 3 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα