back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Την παραίτηση του υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης. Η παραίτηση έγινε δεκτή από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Με τετραψήφια νούμερα καλπάζει ο κορωνοϊός. Στη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφονται 1.113 νέα κρούσματα, από αυτά τα 565 στην Αττική και τα 106 στη Θεσσαλονίκη. Ανησυχία και για τις μεταλλάξεις. Συνολικά στη χώρα έχουν ταυτοποιηθεί 232 λοιμώξεις της βρετανικής μετάλλαξης και 4εις της νοτιοαφρικανικής.

249 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ακόμη 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και συνολικά 5951 από την αρχή της πανδημίας.

Σε ισχύ έχουν τεθεί από τις έξι το πρωί σήμερα τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία στις ‘’κόκκινες’’ περιοχές της χώρας, μεταξύ τους και η Αττική..

Το ωράριο λειτουργία φαρμακείων και πρατηρίων καυσίμων ΔΕΝ επηρεάζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει ανά περιοχή διευκρινίζουν κύκλοι της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ΔΕΝ υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου εντός της ίδιας περιφέρειας.

‘’ Έχουμε ακόμη δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας.. Όσο αυξάνεται το ποσοστό εμβολιασμού τόσο θα πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα αφήσουμε την περιπέτεια πίσω μας” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σήμερα στα νησιά, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία. Ο κ Μητσοτάκης εκτίμησε παράλληλα ότι χάρη στα μέτρα που έχουν υλοποιηθεί για τη στήριξη της οικονομίας, μετά το τέλος της πανδημίας, θα είναι δυνατή, η δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας’’.

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο στήριξης για τον μήνα Μάρτιο, προανήγγειλε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και θα ενισχυθεί..

Εντός του επόμενου τριμήνου οπότε και θα είναι έτοιμη η νέα κλειστή δομή υποδοχής και καταγραφής προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο, θα κλείσε οριστικά το ΚΥΤ στο Βαθύ, είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το εργοτάξιο της δομής στη θέση Ζερβού.

Την άμεση επαναλειτουργία της πρεσβεία μας στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη και του προξενείου μας στη Βεγγάζη, αποφάσισε το Υπουργείο Εξωτερικών, στον απόηχο της εκλογής νέας μεταβατικής κυβέρνησης υπό τον Μοχάμεντ Μένφι.

Την αποτελεσματική φύλαξη των δικαστηρίων ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τη χτεσινοβραδινή επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, η απουσία αποτελεσματικής φύλαξης των δικαστηρίων δίνει ευκαιρίες για εγκληματικές ενέργειες και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια δικαστών και εισαγγελέων και όλων των πολιτών.

Χιλιάδες Κινέζοι – ένωσαν σήμερα τις φωνές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αποτίοντας φόρο τιμής στον Λι Γουεν-λιάνγκ, τον γιατρό που πρώτος σήμανε συναγερμό για την επικινδυνότητα του κορωνοϊου της Ουχάν, πράξη που είχε οδηγήσει στη σύλληψή του με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.. Λίγο καιρό αργότερα μολύνθηκε από ασθενείς του και κατέληξε νικημένος και ο ίδιος από τον κορωνοϊο προκαλώντας κύμα θλίψης και οργής στη Κίνα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

Ο αγώνας Λαμία – Λάρισα αναβλήθηκε., καθώς λίγα λεπτά πριν τη σέντρα η ΕΠΟ επιβεβαίωσε την ανάκληση των 11 δελτίων των νεοαποκτηθέντων παικτών της θεσσαλικής ομάδας..

Και ο καιρός…

Αραιή συννεφιά προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι έως 3 μποφόρ. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα