back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Διεθνείς διαδικτυακές εκδηλώσεις για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας σήμερα 9 Φεβρουαρίου, το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού στο Παρίσι (CCHEL) διοργανώνει σήμερα διαδικτυακές εκδηλώσεις γύρω από τη σημαντικότητα της ελληνικής γλώσσας. 

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνική Γλώσσας το 2017, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στα πλαίσια των εορτασμών που πραγματοποιούνται σήμερα, το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού στο Παρίσι (CCHEL) διοργανώνει στις 18.00 τη διαδικτυακή συζήτηση «Γιατί τα ελληνικά;» με τη συμμετοχή σημαντικών καθηγητών και μεταφραστών αρχαίων ελληνικών, λογοτεχνίας και Ιστορίας. Πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση για την πολυσημαντικότητα, τη διαχρονικότητα, τη μοναδικότητα και το μέλλον της ελληνικής γλώσσας, της οποίας γραπτά κείμενα έχουμε από τον 15ο αιώνα.

Στους αξιότιμους ομιλητές ο διευθυντής σπουδών στο EHESS, Πιέρ Ζουντέ ντε λα Κομπ, Γάλλος μεταφραστής της Ιλιάδας το 2020, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ενρί Τονέ, η πρώην γενική διευθύντρια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Όλγα Κοσμίδου και η συγγραφέας Έρση Σωτηροπούλου.

Για να συνδεθείτε στη συζήτηση ακολουθείστε τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/82496398195?pwd=OTdkaU1JS1grRURjaVBZSzRsTUsvZz09.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα