back to top
31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

31.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την υγειονομική κρίση για την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Διαβάστε επίσης

Για εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης με στόχο την κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κατήγγειλαν την κυβέρνηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης που κατέθεσαν 56 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για την προστασία των εργαζομένων εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την κρίση ως ευκαιρία για την αναδιάρθρωση της οικονομίας και τον δραστικό περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, στα πρότυπα των αποτυχημένων πολιτικών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για “Θατσερισμό από τα πανέρια”, ο οποίος εφαρμόζεται από “ιδεοληπτικούς, εμμονικούς γενίτσαρους”, ενώ η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε τον κυβερνητικό σχεδιασμό “οδοστρωτήρα στα εργασιακά”.

Πρόσθεσε δε ότι ενώ η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η κυβέρνηση οικειοθελώς προχώρησε στην εφαρμογή των πιο ακραίων και αποτυχημένων συνταγών του ΔΝΤ.

Να θεσμοθετήσει το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης για την στήριξη 1,5 εκατομμυρίου νοικοκυριών, τα οποία πλήττονται οικονομικά από την υγειονομική κρίση, κάλεσε την κυβέρνηση η Θεανώ Φωτίου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατά την παρούσα κρίσιμη συγκυρία έχει αφήσει ακάλυπτους τους συμπολίτες μας αναπηρία τόσο οικονομικά και εργασιακά όσο και υγειονομικά.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα