back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ υψηλό ιικό φορτίο και σήμερα στην Αττική, στην οποία εντοπίζονται 583 από τα συνολικά 1222 σημερινά κρούσματα. Συνεχίζεται η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς 300 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ακόμη 26 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 6103 από την αρχή της πανδημίας.

Μεθαύριο, Δευτέρα ξεκινούν τη λειτουργία τους τα δύο mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. “Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας” είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις εγκαταστάσεις του Mega εμβολιαστικού κέντρου της Ηelexpo στο Μαρούσι. Στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της Βόρειου Ελλάδας, που θα λειτουργεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, κατ αρχάς θα ξεκινήσουν 24 εμβολιαστικές γραμμές. με 48 γιατρούς.

Προκειμένου η κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ να μην επηρεάσει το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα και οι πολίτες να μπορέσουν με ασφάλεια να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα, επί ποδός έχουν τεθεί αστυνομία, πυροσβεστική, δημοτικές αρχές, ακόμη και ο στρατός. Στο Δήμο της Αθήνας, το πρόγραμμα ‘’ΒΟΗΘΕΙΑ στο σπίτι Plus’’ διευρύνει τις δράσεις του και θα παρέχει συνδρομή σε όσους αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα για το προγραμματισμένο ραντεβού τους. Πληροφορίες στα τηλέφωνο: 210 34 28 745.

Ταυτόχρονα για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας από το δριμύ ψύχος, ο Δήμος Αθηναίων, άνοιξε τις θερμαινόμενες αίθουσες στη Λέσχη Φιλίας επί των οδών Άστρους και Αίμωνος, στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του πολυδύναμου Κέντρου επί της Αχαρνών. Θα λειτουργούν όλο το 24ωρο.. Πριν την είσοδο θα διενεργούνται rapid test.

Πυκνή χιονόπτωση έως αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη Λάρισα, τη Φλώρινα, την Κοζάνη, την Καστοριά, την Πτολεμαϊδα και τον Πολύγυρο. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εγνατίας Οδού, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής και στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και στα δύο ρεύματα.

‘’Χυδαία και υποκριτική πολιτική εκμετάλλευση του πόνου των κακοποιημένων ανθρώπων’’ καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.‘’Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στα θύματα της κακοποίησης, τα ενθάρρυναν να μιλήσουν, να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ενώ εξετάζουν και νομοθετικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν, όταν υποθέσεις κουκουλώνονταν, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ Ταραντίλης και συμπληρώνει: ‘’Όσο ο κ. Τσίπρας επιμένει να μιλά με αυτό τον τρόπο, τόσο εκτίθεται’’. Είχε προηγηθεί δημόσια ανάρτηση στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας διερωτάται εάν ο πρωθυπουργός διέπραξε το ‘’ασυγχώρητο ατόπημα να παρέχει κάλυψη στον Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και καλεί τον κ Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο η Υπουργός Πολιτισμού, ενώ γνώριζε, σιωπούσε επί δύο εβδομάδες’’.

Ανοιχτά θα είναι και αύριο – ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου – τα ανθοπωλεία σε όλη τη χώρα και στις ‘’κόκκινες’’ περιοχές.

Το τιμόνι της Ιταλίας ανέλαβε και επίσημα ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ακυβερνησίας που διήρκησε 5 εβδομάδες. Η κυβέρνηση Ντράγκι αποτελείται από 23 υπουργούς. Τα οχτώ πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια ανέλαβαν τεχνοκράτες, ενώ οι περισσότεροι υπουργοί κατάγονται από τον Ιταλικό Βορρά.

Παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου η σημερινή και ο ΑΘΗΝΑ 9,84, τη γιορτάζει και φέτος σε όλες τις εκπομπές του, με αφιερώματα, ιστορικές αναδρομές και φιλοξενούμενους ανθρώπους των ερτζιανών.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία: 0 – 0 τελικό

Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος.: 0 – 0 στο 28΄΄

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο.. Τοπικές βροχές από το πρωί. Τη νύχτα χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και σε περιοχές από 900 μέτρα υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα