back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Προς τα νότια και ανατολικά κινείται η κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ που έχει βάλει ‘’στην κατάψυξη’’ τη χώρα. ‘’Σε Αττική και Εύβοια θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες’’ είπε ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μετά την πολύωρη σύσκεψη των συναρμόδιων υπηρεσιών.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός.

Σύσταση στους καταναλωτές για “συνετή κατανάλωση” ηλεκτρικής ενέργειας απευθύνει ο ΑΔΜΗΕ. Αναφέρει ότι εφόσον χρειαστεί θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ωστόσο δεν αποκλείει διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Προβλήματα -κυρίως εξαιτίας πτώσης δέντρων στις ηλεκτροφόρες γραμμές- σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Βορειο ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες. Για την αποκατάσταση τους έχουν κινητοποιηθεί 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, με περίπου 1500 εργαζόμενους.

Αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων η κίνηση των οχημάτων, στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία, καθώς και στην Αθηνών – Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αθηνών – Λάρισας από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, στην Εγνατία Οδό στην Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και Λάρισας – Ελασσόνας καθώς και στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων.
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία ΚΑΙ στην Αττική. Τα μαθήματα ωστόσο θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina984.gr

Ανοιχτές όλο το 24ωρο είναι οι θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων, στη Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθού,στο πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και στο Υπνωτήριο του πολυδύναμου Κέντρου επί της Αχαρνών.

Επί ποδός οι ομάδες του Street Work του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης παρέχουν 24ωρη βοήθεια, ζεστά ροφήματα και φαγητό στους άστεγους της πόλης.. Σε 24ωρη λειτουργία ΚΑΙ το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ στα τηλέφωνα 210-5246515 και στο 1595.

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, 662 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊου στη χώρα, από αυτά τα 332 στην Αττική. 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη της ζωής ανεβάζοντας σε 6126 τα θύματα της πανδημίας. 301 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ έγιναν 248 εισαγωγές σε απλές κλίνες covid.

Υπό πίεση βρίσκονται τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, καθώς σήμερα σημειώνεται πληρότητα 83% στις ΜΕΘ και 90% στις απλές κλίνες covid. Για ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ. Σημειώνει ότι στα νοσοκομεία της Αττικής είναι ελεύθερες μόνο 33 κλίνες ΜΕΘ. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στην πρωτεύουσα ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής.

Παράταση έως τις 17 Φεβρουαρίου έδωσε το Υπουργείο Εργασίας για την ομαλή μετάβαση το νέο έντυπο έντυπο Βεβαίωσης Κίνησης Εργαζομένων. Τα νέα έντυπα χορηγούνται πλέον ηλεκτρονικά από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr.

Εξαιτίας της επέλασης του χιονιά, αστυνομία, στρατός, πυροσβεστική, δημοτικές αρχές και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχουν κάθε βοήθεια για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Για το σκοπό αυτό, ο Δήμος Αθηναίων διευρύνει τις υπηρεσίες του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 34 28 745.

Στην αθλητική επικαιρότητα  και για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ …

Άρης -Παναιτωλικός: 0 – 0

ΟΦΗ – Βόλος: 1 – 2

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 2 – 0 στο 80΄

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, ασθενής χιονόπτωση στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια του νομού. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά θυελλώδεις έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς. Στα βόρεια 3 βαθμούς χαμηλότερη. …βαθμοί αυτήν την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα