back to top
26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

26.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγει η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ηθοποιών στο ΣΕΗ

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει η εισαγγελική έρευνα μετά το «τσουνάμι» των επώνυμων καταγγελιών ηθοποιών που έχουν ήδη κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στρέφονται σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση με βάση τις δύο μηνύσεις που έχουν ήδη κατατεθεί για τέτοιες υποθέσεις , τη Δευτέρα το πρωί καλεί ως μάρτυρα τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία-καταγγελίες έχει στη διάθεσή του , λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, και αφορούν γνωστό ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη καταμηνυθεί.

Παράλληλα, ο Σπ. Μπιμπίλας θα κληθεί να εισφέρει στο έργο της δικαιοσύνης καταθέτοντας και καταγγελίες που έχουν ήδη φτάσει στο Σωματείο των Ηθοποιών , οι οποίες είναι ακόμα ποινικά αξιοποιήσιμες, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα τα οποία δεν έχουν ακόμα παραγραφεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διευρύνεται ο κύκλος της εισαγγελικής έρευνας για το ελληνικό #metoo και ως προς άλλα πρόσωπα, ηθοποιούς-σκηνοθέτες, για τους οποίους οι καταγγελλόμενες πράξεις παραμένουν «ζωντανές» , με βάση το ποινικό μας δίκαιο. Και ως εκ τούτου μπορούν να ερευνηθούν στην ουσία τους από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση και βεβαίως σε κάθε περίπτωση που στοιχειοθετείται η τέλεση αξιόποινης πράξης, ο εισαγγελέας να προχωρά στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του καταγγελλόμενου προσώπου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα