back to top
34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

34.2 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη για δύο υποθέσεις βιασμού μετά από ένταλμα που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Τα πραγματικά περιστατικά που κατέθεσαν οι μάρτυρες ήταν καταιγιστικά για τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. «H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

1.424 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 325 ασθενείς covid. Ακόμη 23 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 6.272 από την αρχή της πανδημίας. Από τα σημερινά κρούσματα, 680 εντοπίζονται στην Αττική, 155 στη Θεσσαλονίκη και 65 στην Αχαΐα.

Η μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ αλλά και στις κλίνες covid ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας. Αποφασίστηκε η ανάπτυξη περαιτέρω κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Αττικής. Επίσης σχεδιάζεται η αξιοποίηση 101 κρεβατιών, τα οποία διαθέτουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία γενικών περιστατικών, non covid.

Έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στο Δήμο από σήμερα 20.02, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορονοϊού.

Φωνακλάδες που ρυπαίνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους χαρακτηρίζει η ΝΔ με ανακοίνωσή της τα 100 περίπου άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της, άνοιξαν πανό και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του Κουφοντίνα. Απαντώντας σε σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» η ανακοίνωση αναφέρει πως ο Κουφοντίνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων», καταλήγει. Η αστυνομία έχει ήδη κάνει πάνω από 90 προσαγωγές.

Η ΔΕΗ τριπλασιάζει την οικονομική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά που επλήγησαν από την κακοκαιρία και έμειναν πάνω από πέντε ημέρες χωρίς ρεύμα. Αυτή την ώρα σε πλήρη ομαλοποίηση οδεύει η ηλεκτροδότηση των βορείων προαστίων της Αττικής. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ έχει καλέσει τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν ακόμη πρόβλημα να το δηλώνουν, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι βλάβες στο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Επιχείρηση καθαρισμού στην πλατεία του Αγίου Θωμά, στο Γουδί πραγματοποίησαν συνεργεία του δήμου Αθηναίων, ανταποκρινόμενα στα πολλά αιτήματα πολιτών για απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας .

Τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που εντείνονται για τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής της ΕΕ, συζήτησαν στη Σόφια, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Χρίστο Τερζιίσκι.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Στη Ρωσία δικαστήριο έκρινε σήμερα τον κύριο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι ένοχο για “δυσφήμιση” ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λίγες ώρες μετά μια καταδίκη του μετά από έφεση σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση για άλλη υπόθεση.

Η νέα ποινή του Ναβάλνι θα ανακοινωθεί στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Ατρόμητος – Λάρισα 1-1

ΑΕΚ- Αστέρας Τρίπολης. 2-2 στο 72’

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική με βελτίωση του καιρού τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι θα φτάσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα