back to top
29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Άλλη μία ημέρα με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο για την Αττική. 437 από τα 884 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ εντοπίζονται στην Αττική. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 326 ασθενείς covid.

Ακόμη 25 άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή και συνολικά 6.297 από την αρχή της πανδημίας. Μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και για την Αχαία που έφτασε τα 79 κρούσματα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα όπου έχουν εντοπιστεί 37 κρούσματα κορωνοϊού σε κρατουμένους.

Εκατόν είκοσι τέσσερις συλλήψεις, πρόστιμα ύψους 560.150 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε πέντε επιχειρήσεις είναι ο χθεσινός απολογισμός των ελέγχων των αρμόδιων υπηρεσιών για την τήρηση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού.

Συνολικά διενεργήθηκαν 68.444 έλεγχοι, και καταγράφηκαν 1.758 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, κυρίως για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας.

Στoν 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί την Τετάρτη. Οι Εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από την αρμόδια ανακρίτρια αλλά και η ίδια η δικαστική λειτουργός επικαλούνται μία βαρύτατη συρροή ειδικών περιστάσεων που κατά την κρίση τους, καθιστούν απαραίτητη την σύλληψη και κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι την απολογία του.

Το ένταλμα σύμφωνα με πληροφορίες δεν επικαλείται κίνδυνο διαφυγής του κατηγορούμενου αλλά τον κίνδυνο διάπραξης νέων, μεγάλης απαξίας αδικημάτων, περιγράφοντας μια επιτήδεια και μεθοδευμένη εγκληματική δράση.

Ο πρώην Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Ο ίδιος σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρνείται τις κατηγορίες.

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τη σύλληψη ενός 62χρονου στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για καθηγητή μέσης εκπαίδευσης που κακοποιούσε επί 7 χρόνια έναν μαθητή ηλικίας σήμερα 15 ετών. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκαναν οι γονείς και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του καθηγητή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Αφορολόγητο θα είναι το μη επιστρεπτέο τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, προανήγγειλε επίσης, ένα νέο σύστημα οικοδόμησης του αφορολόγητου ορίου όπου δεν θα μετρούν μόνο οι ηλεκτρονικές πληρωμές, αλλά και οι αποδείξεις που έχουν ληφθεί από τους φορολογούμενους, με δαπάνες μετρητών.

Δρόμοι και πεζοδρόμια στα Εξάρχεια, είχαν σήμερα σειρά στις Κυριακάτικες δράσεις καθαριότητας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Όπως γράφει στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: “Όλη την εβδομάδα, δεν σταμάτησαν λεπτό και σήμερα συνέχισαν με την οργανωμένη, μεγάλη παρέμβαση. Με απολύμανση, καθαριότητα και πλύσιμο σε διαφορετική περιοχή κάθε Κυριακή.

Στην Διεθνή επικαιρότητα

Το Ισραήλ προσπαθεί να εντοπίσει το πλοίο που ευθύνεται για την πετρελαιοκηλίδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μεγάλος τμήμα της ακτογραμμής του στη Μεσόγειο να γεμίσει από πίσσα, μια οικολογική καταστροφή που θα πάρει μήνες ή και χρόνια για να καθαριστεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Βόλος – Απόλλων Σμύρνης 2-0

ΠΑΟΚ -Λαμία 4-0

Γιάννενα – ΟΦΗ 1-0

Ολυμπιακός – Άρης 0-0 στο 33’

Και ο καιρός…

Καλός για αύριο στην Αττική με λίγες νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι Βόρειοι – ΒΔ έως 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-16 βαθμούς Κελσίου .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα