back to top
25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

25.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Π. Κατσίβελας: Η αιμοδοσία είναι ένα κομμάτι από τον χώρο αγάπης που υπάρχει στην κοινωνία μας

Διαβάστε επίσης

Στη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος που όμως, εν μέσω πανδημίας, εμφανίζεται μειούμενη λόγω του φόβου που έχει ενσκήψει στους πολίτες και τους αποτρέπει από το να προσέλθουν στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη μείωση των αποθεμάτων αίματος και κατά συνέπεια να αναβάλλονται ή να ματαιώνονται αρκετές μεταγγίσεις ασθενών, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται ο Μαραθώνιος εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει το ΕΚΕΑ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος και ο οποίος ολοκληρώνεται αύριο, προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε αίμα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας.

«Ευτυχώς που σε αυτή τη συγκυρία υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, που συνδράμουν και έρχονται μαζί μας. Προσφέρουν το αίμα τους, τον εαυτό τους και με αυτόν τον τρόπο και συμμετέχουν στη λύση των προβλημάτων της κρίσης και κυρίως δίνουν το δικαίωμα στη ζωή και στην ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι είναι πολύ πιεσμένοι αυτή την περίοδο».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατσίβελας, «ο χώρος της αιμοδοσίας είναι ένα κομμάτι από το χώρο αγάπης που υπάρχει στην κοινωνίας μας» και σε αυτή την προσπάθεια οι άνθρωποι του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας έχουν βρει πολύτιμους συμπαραστάτες, πέρα από τους ίδιους τους εθελοντές, την Εκκλησία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον χώρο του Πολιτισμού ενώ μεταξύ άλλων και ο Δήμος Αθηναίων έχει παραχωρήσει εξαιρετικές αίθουσες οι οποίες είναι απολύτως προστατευμένες.

«Οι εθελοντές αιμοδότες μας πρέπει να ξέρουν ότι εμείς προνοούμε γι αυτούς γιατί αποτελούν το μεγάλο κοινωνικό κεφάλαιο για εμάς. Φροντίζουμε να λαμβάνονται όλα αυτά τα μέτρα ώστε η όλη διαδικασία να είναι πλήρως ασφαλής».

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 213 214 6716 και 213 214 6726, από τις 9.00-15.00).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα