back to top
32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

32.8 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

«Πρόσκοπος του Κόσμου» ένας 17χρονος από την Πάτρα

Διαβάστε επίσης

Ο 17χρονος  Κωνσταντίνος  Δρακόπουλος από την Πάτρα αναδείχτηκε «Πρόσκοπος του Κόσμου», συμμετέχοντας στην 5η Ανακάλυψη Προσκόπου του Κόσμου, με 80 ώρες εθελοντικής υπηρεσίας για το περιβάλλον και κατάφερε να είναι ένας από τους  4 διακριθέντες στην Ευρώπη.

Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου και στοχεύει να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πεδίο των Νομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Youth4Climate

Έτσι ο Κωνσταντίνος είναι υποψήφιος για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Youth4Climate. Ένα event που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη και η Ιταλική κυβέρνηση στο Μιλάνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στόχος του Youth4Climate είναι η συνάντηση νέων από όλο τον κόσμο, ώστε να βρεθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με νέες καλές πρακτικές και ιδέες για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος, πάντα με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Η εθελοντική υπηρεσία που προσέφερε ο Κωνσταντίνος

Υποστηρίζοντας τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου, στον Λάππα Αχαΐας,  ο Κώνσταντίνος έκανε τεχνική υποστήριξη, κατέγραψε και παρακολούθησε τους τύπους των οικοτόπων και τα είδη πανίδας και χλωρίδας στις προστατευόμενες περιοχές, κατέγραψε τα είδη προς εξαφάνιση στις λιμνοθάλασσες και στις παράκτιες περιοχές τις νυχτερινές ώρες, έκανε περισυλλογή και καταγραφή των νεκρών ζώων της περιοχής. Επιπλέον έκανε στατιστική έρευνα σχετικά με τους ρύπους και την μόλυνση των αμμόλοφων, των λιμνοθαλασσών και της παράκτιας περιοχής. Τέλος βοήθησε το ερευνητικό και βοηθητικό προσωπικό σε θέματα έρευνας πεδίου και πυρασφάλειας. Μέσω της δράσης του συνέβαλε στην «κατάκτηση» των παρακάτω Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης: Βιώσιμες πόλεις & κοινότητες, Δράση για το κλίμα και Συνεργασία για τους Στόχους.

Το πρόγραμμα «Πρόσκοπος του Κόσμου»

Το πρόγραμμα «Πρόσκοπος του Κόσμου» έχει θεσμοθετηθεί από τον Παγκόσμια Προσκοπική Οργάνωση – W.O.S.M. και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια προσπάθεια της Προσκοπικής Κίνησης να ενθαρρύνει τις νέες και τους νέους, ηλικίας 15 έως 26 ετών, ν’ ασχοληθούν με θέματα που έχουν παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως το Περιβάλλον, η Κοινοτική Ανάπτυξη και η Ειρήνη.

Η αναγνώριση του «Προσκόπου του Κόσμου» πραγματοποιείται σε δύο στάδια, την Ανακάλυψη του Προσκόπου του Κόσμου και την Εθελοντική Υπηρεσία του Προσκόπου του Κόσμου.

Νόμπελ Ειρήνης του 2021

Να υπενθυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM) και Οδηγισμού (WAGGGS) έχουν προταθεί  για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2021.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα