back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Πρέπει να επιδιώξουμε ισορροπία – Αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες -video

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών για το πως θα επιτραπούν περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς να γίνουν συμβιβασμοί στη βασική στρατηγική για ανάσχεση της πανδημίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο αμερικανικό CNN, ενώ επισήμανε ότι αναμένει πως “η επιδημιολογική καμπύλη αυτού του κύματος θα επιπεδωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα ή τις 10 επόμενες ημέρες, και μετά θα αρχίσει να κινείται καθοδικά”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε εκ νέου ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί με το ζήτημα της αντιμετώπισης της πανδημίας και τόνισε ότι “θα πρέπει να κινηθούμε έξυπνα για το πώς από τη μία θα επιτρέψουμε στους πολίτες περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική μας στρατηγική που στόχο έχει την ανάσχεση της πανδημίας”.
“Αυτή είναι και η ισορροπία που θα πρέπει να επιδιώξουμε. Πώς θα επιτρέψουμε στους πολίτες ένα μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας χωρίς όμως να θυσιάσουμε τη γενικότερη στρατηγική μας; Εκεί έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας τώρα. Και αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες 48 ώρες”, πρόσθεσε.

To ΕΣΥ
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην σημαντική ενίσχυση του Eθνικού Συστήματος Υγείας και εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα.
“Θα αντιμετωπίσουμε και το τρίτο κύμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ως προς αυτό. Και καθώς θα αυξάνονται οι εμβολιασμοί θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε την επάνοδο στη φυσιολογική οικονομική δραστηριότητα. Και θα ανοίξουμε και τον τουρισμό το καλοκαίρι ώστε να μπορέσουν οι τουρίστες να μας επισκεφθούν με ασφάλεια και να μπορέσουν να απολαύσουν το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι όπως έκαναν και στο παρελθόν και όπως προσδοκούν ότι θα κάνουν και στο μέλλον”, υπογράμμισε.

Η έκδοση 30ετούς ομολόγου
Ερωτηθείς εξάλλου για την έκδοση 30ετούς ομολόγου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: “Εάν μιλούσαμε πριν από δύο χρόνια, μια τέτοια εξέλιξη, η έκδοση ενός 30ετούς ομολόγου, θα θεωρείτο αδιανόητη. Αλλά φέτος τα καταφέραμε. Και μάλιστα με ζήτηση υπερδεκαπλάσια σε σχέση με το ποσό που ζητούσε η Ελλάδα. Και θα συγκεντρώσουμε πιστεύω 2,5 δισ. ευρώ με ένα πολύ ελκυστικό επιτόκιο για 30ετές ομόλογο. Και αυτό αποτελεί απόδειξη πως η Ελλάδα έχει πλέον επιστρέψει με την έννοια πως έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας την οικονομική κρίση”.

Υψηλό ρυθμό ανάπτυξης

“Οι προοπτικές της χώρας είναι εξαιρετικά ευοίωνες. Αναμένω υψηλό ρυθμό ανάπτυξης με το τέλος της πανδημίας. Πολλοί επενδυτές έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα τους στην Ελλάδα, καθώς η χώρα αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και δελεαστική επενδυτική ευκαιρία. Και πιστεύω πως αυτό το 30ετές ομόλογο είναι ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση του να αφήσουμε πίσω μας οριστικά την περασμένη δεκαετία”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα