back to top
31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ένα βήμα πριν την επίταξη ιδιωτών γιατρών βρίσκεται το υπουργείο Υγείας μετά την άκαρπη τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βασίλης Κικίλιας με τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων της χώρας. Η ανταπόκριση για ενίσχυση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή αλλά και της λειτουργίας νέων ΜΕΘ από ιδιώτες γιατρούς, είναι μέχρι στιγμής μικρή, με αποτέλεσμα να θεωρείται μονόδρομος η επίταξη 140 ιδιωτών γιατρών.

“Στην επιστράτευση εμείς απαντάμε με συστράτευση. Ενωμένο το ιατρικό σώμα θα δώσει τη μάχη ενάντια στην πανδημία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας. Ο απολογισμός και η απόδοση ευθυνών ανήκουν στην επόμενη ημέρα. Τώρα όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές”, ανέφερε ο κ. Πατούλης.

2.535 είναι τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 1.237 εντοπίζονται στην Αττική, τα 252 στη Θεσσαλονίκη και τα 138 στην Αχαΐα. 60 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο και συνολικά 7421 από την αρχή της πανδημίας. Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνομένων σε Μονάδες εντατικής Θεραπείας που σήμερα έφτασαν τους 672 .

Πληροφορίες και διευκρινίσεις για τα νέα self-test και τη χρήση τους, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το self test περιλαμβάνονται σε αναλυτικό οδηγό που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον αναλυτικό οδηγό, δωρεάν τεστ αντιγόνου θα μπορούν να πραγματοποιήσουν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Απριλίου οι πολίτες πραγματοποιώντας, μάλιστα, οι ίδιοι την εξέταση. «Όπως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που χρησιμοποίησε τα rapid tests, έτσι η Ελλάδα θα είναι πάλι η πρώτη χώρα, ή από τις πρώτες χώρες, που θα χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνική των self tests» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Από τη Δευτέρα, επαναλειτουργούν κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, για τα οποία θα επιτρέπεται και η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού. Επίσης ανοίγουν πάρκα και αρχαιολογικοί χώροι για επισκέψεις εντός των οικείων δήμων, επίσης με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο. Επιτρέπονται ομάδες έως τριών ατόμων, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες. Εξάλλου επιτρέπεται και η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους, με τη χρήση του ίδιου κωδικού

“Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν κανονικά μέσα στον Ιούνιο” επανέλαβε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στο ΜΈΓΚΑ, ενώ προτεραιότητα για να επιστρέψουν στα θρανία έχουν οι μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου, όταν το επιτρέψουν οι επιστήμονες.

Σε συμφωνία σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα κατέληξε η συνάντηση της ομάδας MED 5. Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το αποτέλεσμα της πρώτης διάσκεψης των μεσογειακών χωρών πρώτης υποδοχής της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης -που έγινε στην Αθήνα- ήταν η συμφωνία για τη διαμόρφωση ενιαίας στάσης και η προώθηση κοινών θέσεων και προτάσεων των χωρών της ομάδας MED 5 στη διαπραγμάτευση για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Υπενθυμίζεται ότι το «παρών» στις εργασίες της άτυπης υπουργικής συνάντησης στον Αστέρα Βουλιαγμένης έδωσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα, Σάββατο, στην Τουρκία, ζητώντας από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να αναθεωρήσει την απόφασή του και να μην αποσύρει τη χώρα από τη διεθνή Σύμβαση για την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών -ενέργεια που ήδη επικρίνεται στην Ευρώπη. Η απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, στόχος της οποίας είναι να προστατεύσει τις γυναίκες από την ενδοοικογενειακή βία, στέλνει το λάθος μήνυμα στην Ευρώπη και στις γυναίκες της χώρας, ανέφερε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 1η αγωνιστική των Play Out της Σούπερ Λίγκα…

Απόλλων Σμύρνης – Λάρισα: 0-2

Βόλος – ΟΦΗ: 0-0

Παναιτωλικός – Λαμία: 0-3 στο 70’

και Γιάννινα – Ατρόμητος: 1-0 στο 72’

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αναμένονται για αύριο στην Αττική, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα