back to top
31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε “κόκκινο συναγερμό” βρίσκεται το σύστημα υγείας από την πανδημία. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1514 νέα κρούσματα . Από αυτά τα 774 ανιχνεύτηκαν στην Αττική και τα 179 στη Θεσσαλονίκη . 41 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό και συνολικά 7462 από την αρχή της πανδημίας. 674 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, στέλνει μήνυμα ότι εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο που έχει, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, θα το κάνει.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και καταθέτει δέσμη προτάσεων. Έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιρειών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας, συγκαλεί αύριο στις 10 το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης. Σημειώνεται ότι, μέχρι ώρας, 61 ιδιώτες γιατροί μέλη του ΙΣΑ έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Επαναλειτουργούν από αύριο, κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων, για τα οποία θα επιτρέπεται και η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με τη χρήση του κωδικού 6.

Αυτοψία στην Ακρόπολη, εν όψει της αυριανής επαναλειτουργίας και των αρχαιολογικών χώρων πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη η οποία δήλωσε ότι το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων τους θα παρέχει τη δυνατότητα αποσυμπίεσης από την πολύμηνη καραντίνα. “Προφανώς οφείλουμε όλοι, επισκέπτες και εργαζόμενοι, να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των άλλων αλλά και τη δική μας.”, επεσήμανε η υπουργός Πολιτισμού

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι, από άγνωστη αιτία και ενώ η διοίκηση ήταν εντός του κτιρίου σε σύσκεψη. Στην προσπάθειά του να την σβήσει υπέστη εγκαύματα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και συνδράμουν μηχανήματα και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας, και του δήμου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ελασσόνα νωρίς το βράδυ της Κυριακής. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 9,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Η ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου ήταν σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακάτικης επιχείρησης καθαριότητας και απολύμανσης από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. “Έτσι ξεκινούν οι Κυριακές μας στην Αθήνα, σήμερα από το Παγκράτι. Η ομάδα απολυμαίνει, πλένει και καθαρίζει όλη την περιοχή” γράφει στο Facebook, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τουλάχιστον επτά άμαχοι σε νοσοκομείο σκοτώθηκαν σήμερα, κατά τον βομβαρδισμό του συριακού καθεστώτος στο Αταρίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λίγες ώρες αργότερα, η ρωσική πολεμική αεροπορία, που στηρίζει το συριακό καθεστώς, βομβάρδισε μια μονάδα φυσικού αερίου και τα περίχωρά της κοντά στην πόλη Σαρμάντα, στο Ιντλίμπ.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως «βαθιά απογοητευτική» την αποχώρηση της Τουρκίας από μία διεθνή συμφωνία που σχεδιάστηκε για την προστασία των γυναικών από τη βία, δηλώνοντας ότι ήταν ένα βήμα πίσω στις προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των Play Off:

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός: 2-2

Ολυμπιακός – Άρης: 1-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: 3-1 στο 0’

Και ο καιρός…

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα