back to top
24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

24.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Αρ. Πελώνη: Κανένα αντίτιμο από τους πολίτες για τα self test

Διαβάστε επίσης

Τα τέσσερα self test το μήνα σε κάθε πολίτη θα είναι δωρεάν και δεν θα υπάρχει κάποιο άλλο αντίτιμο, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στην παροχή self-test σε όλο τον πληθυσμό που στόχος είναι να ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου.

Η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και θα γίνουν ανακοινώσεις εάν θα υπάρξει συμφωνία για κάποιο συμβολικό αντίτιμο για τους πολίτες που θέλουν κάποια βοήθεια στο φαρμακείο και δεν επιθυμούν να κάνουν το τεστ στο σπίτι.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα υπάρξει δυνατότητα για δήλωση από τους πολίτες που θα κάνουν το τεστ σε συγκεκριμένη πλατφόρμα, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις για το ζήτημα αυτό που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείσα για το τι θα γίνει σε περίπτωση που οι 206 ιδιώτες γιατροί δεν αναλάβουν καθήκοντα, η κ. Πελώνη δήλωσε: «Ελπίζουμε και προσβλέπουμε ότι οι γιατροί θα πράξουν το καθήκον τους αυτή την ώρα της μεγάλης ευθύνης και θα συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια. Διαφορετικά θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και από το νόμο».

Η κ. Πελώνη τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι επιβαρυμένη, η πίεση στο Ε.Σ.Υ. εντείνεται και η κούραση όλων αυξάνεται και έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη εβδομάδα, ενώ δεν θέλησε να τοποθετηθεί σε σχέση με το εάν είναι εφικτός ο στόχος να ανοίξει το λιανεμπόριο από τις 29 Μαρτίου σημειώνοντας ότι αυτά θα απαντηθούν την Παρασκευή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιασμού τόνισε ότι «εξελίσσεται με ασφάλεια και υποδειγματικό τρόπο και η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις 6-7 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμού και επισπεύδει ανάλογα με τις ροές των εμβολίων που φτάνουν».

Όπως είπε, ήδη έχουν γίνει πάνω από 1.430.000 εμβολιασμοί και μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν επιπλέον 1,5 εκατομμύριο. Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τους συμπολίτες μας με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, ενώ στις 26 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών και στις αρχές Απριλίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας, 65-69 ετών.

«Στόχος είναι μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου, να έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου όλοι οι 60 άνω και οι ευπαθείς ομάδες με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, της ομάδας Α, ανέφερε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε: «τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προστεθούν οι ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β, ειδικές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και ο γενικός πληθυσμός».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα