back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα δίνει το παρόν στη σημερινή Παγκόσμια μέρα της Γης. Σε μισή ώρα κλείνει για μια ώρα τα φώτα, σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Προεδρία της Δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων, κυβερνητικά κτίρια, δεκάδες φορείς και ιδρύματα, η Ακρόπολή, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου και το σύνολο σχεδόν των εμβληματικών κτιρίων της χώρας, κατεβάζουν τον διακόπτη από τις οχτώ και μισή μέχρι τις εννέα και μισή.

Ο Δήμος Αθηναίων για μια ακόμη χρονιά θα σβήσει τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά και την Τεχνόπολη, ενώ ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας να σβήσουν τα φώτα, στέλνοντας το δικό τους μαζικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της πανδημίας, με 72 νέους θανάτους.. Σταθερά πρώτη η Αττική, καταγράφει 1510 από τα συνολικά 3133 νέα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα αλλά και στον Πειραιά.

Με όπλα τα self test ανίχνευσης κορωνοϊού που θα διανέμονται δωρεάν και με την επιτάχυνση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει-όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών – το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα. Μελετάται το σταδιακό άνοιγμα εντός του Απριλίου του λιανικού εμπορίου, της εκπαίδευσης, της εστίασης και των διαδημοτικών μετακινήσεων ανέφερε με συγκρατημένη αισιοδοξία ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος, καθώς η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο. Υπενθύμισε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν δοθεί 37 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρατείνονται έως τις 5 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Την επαναλειτουργία από το προσεχές φθινόπωρο των εμβληματικών ανθοπωλείων της Βουλής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα που αφορούν σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικους ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του και παραπέμφθηκε προκειμένου να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή.

Διαδικτυακά – εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης – διεξάγεται φέτος το Athens Science Festival, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, με δωρεάν παρακολούθηση μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας www.athens-science-festival.gr. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην «Εποχή των ηρώων», ανθρώπων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού, οι οποίοι εν μέσω πανδημίας αγωνίζονται ο καθένας στον τομέα του για τη διεύρυνση της γνώσης και για καινοτόμες λύσεις. Αναλυτικά και στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Μία ώρα μπροστά πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών αύριο τα ξημερώματα για την αλλαγή της ώρας σε θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4.

Καιρός…

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, αύριο στην Αττική, Θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 12,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα