back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Γ. Πατούλης: Πρέπει να ενισχυθεί και να ισχυροποιηθεί η ΠΦΥ

Διαβάστε επίσης

Ο σημαντικός ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, βρέθηκε στο επίκεντρο διαδικτυακής μερίδας που συνδιοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, με θέμα, «Ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στη φροντίδα των ασθενών με COVID – 19, σε κατ’ οίκον νοσηλεία»

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, η ΠΦΥ, αποτελεί το ανάχωμα για να μην καταλήξουν οι ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές στα νοσοκομεία , γι΄ αυτό και πρέπει να ενισχυθεί.

Kαι συμπλήρωσε:

«Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τον καθοριστικό ρόλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Οι ιδιώτες γιατροί της Αττικής έπραξαν το χρέος τους και κράτησαν ανοιχτά τα ιατρεία τους ακόμα και κατά το πρώτο διάστημα που οι συνθήκες ήταν αβέβαιες.

Σήμερα είναι η ώρα που ο ρόλος της ΠΦΥ είναι πιο σημαντικός από ποτέ, τόσο στην παρακολούθηση των ασθενών με Covid-19, προκειμένου να αποτραπούν οι σοβαρές επιπλοκές και να μην καταλήξουν στα νοσοκομεία, όσο και μετά τη λοίμωξη, στο στάδιο της αποθεραπείας.

Οφείλουμε ως γιατροί, της χώρας του Ιπποκράτη, να καταδείξουμε τις δυνατότητες μας να κερδίσουμε τον πόλεμο της πανδημίας, με την συμμαχία των ιατρικών λειτουργών και αξιοποιώντας όλες μας τις εφεδρείες».

Στη διαδικτυακή ημερίδα, συμμετείχαν εκατοντάδες γιατροί της Αττικής. Επίσης έγκριτοι επιστήμονες, παρουσίασαν όλα τα νεότερα δεδομένα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Covid-19 , την πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών εκδηλώσεων και των θρομβοεμβολικών επεισοδίων καθώς και τον εμβολιασμό για την Sars-CoV-2.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα