back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ψηφιακή επίσκεψη στο αεροδρόμιο Αθηνών για μαθητές και φοιτητές

Διαβάστε επίσης

Το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ξενάγησης για σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα ξεκινά από 12 Απριλίου το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η απόλυτη εμπειρία της ψηφιακής ξενάγησης για μαθητές και φοιτητές, ενισχύει το ψηφιακό αποτύπωμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, το οποίο συμπλήρωσε ήδη 20 χρόνια λειτουργίας.

Έχοντας υποδεχτεί στους χώρους του έως σήμερα σχεδόν 65.000 μαθητές και σπουδαστές, το αεροδρόμιο και οι άνθρωποί του προσκαλούν τους νέους, διότι οι ξεναγήσεις συνεχίζονται, όχι όμως διά ζώσης αλλά με τεχνολογία 3D Εικονικής Περιήγησης. Σε αυτό το πλαίσιο, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα –και από κάθε μέρος του κόσμου– θα μπορούν, από τις 12 Απριλίου να απολαύσουν την «ψηφιακή βόλτα» τους στο αεροδρόμιο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην σελίδα του ΔΑΑ (https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/hospitality-services) και να στείλουν το αίτημά τους στο [email protected] για εικονική περιήγηση με ξενάγηση διάρκειας 1½ – 2 ωρών.

Με ξεναγούς τους ανθρώπους του αεροδρομίου και… τη μασκότ του, τον Φίλο Αθηναίο, η μοναδική εμπειρία της ψηφιακής ξενάγησης συνθέτει μια συναρπαστική περιήγηση μέσω κινητού ή τάμπλετ για μαθητές ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται και περιηγείται πραγματικά μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η 3D Εικονική Περιήγηση προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει, με τεχνολογία που είναι συμβατή με μάσκες εικονικής πραγματικότητας (VR).

Οι μαθητές και οι φοιτητές θα μπορούν να επισκεφτούν εικονικά τον Κεντρικό Αεροσταθμό, τους χώρους διαχείρισης αποσκευών, όλους τους εκθεσιακούς χώρους, τις εξόδους αναχώρησης των επιβατών και τον Πύργο Ελέγχου, με τελική στάση τον σταθμό της Πυροσβεστικής, όπου θα παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του «Πάνθηρα», του οχήματος διάσωσης και πυρόσβεσης.

Μια πρώτη γεύση είναι ήδη διαθέσιμη στα παρακάτω links:

· «Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων»: https://bit.ly/3tXHo6g, «Το Μουσείο της Ακρόπολης – Ένας Κλασικός Προορισμός»: https://bit.ly/3ssLx1z και «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» – η ανανεωμένη διαδραστική έκθεση για το έργο και την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου: https://bit.ly/3u3Y388

· Η νέα Νότια Πτέρυγα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών: https://bit.ly/3fbAar8

Παράλληλα, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του αεροδρομίου μπορούν ήδη να πραγματοποιήσουν ανά πάσα στιγμή τη δική τους «εικονική περιήγηση», αξιοποιώντας τις δυνατότητες 3D που προσφέρει η πλοήγηση στο www.aia.gr.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα