back to top
32.4 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

ΥΠΕΞ: Υπό ορισμένες συνθήκες η επίσκεψη Δένδια στην Άγκυρα στις 14/4 – Τι θα περιλαμβάνει η ατζέντα

Διαβάστε επίσης

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα στις 14 Απριλίου θα είναι η πρώτη εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια Έλληνα ανώτατου αξιωματούχου, σημείωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ζητήματα των διμερών σχέσεων και περιφερειακή συνεργασία θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την Ελλάδα να αναγνωρίζει πάντως ως μόνη διαφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, υπογράμμισε ο κ Παπαϊωάννου.

Όπως παράλληλα τόνισε για να γίνει η επίσκεψη αυτή θα πρέπει να το επιτρέψουν οι συνθήκες, κάτι που επανέλαβε χθες και ο υπουργός Εξωτερικών στην προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, που σημαίνει να υπάρξει αποκλιμάκωση, που θα επιτρέψει μια εποικοδομητική συνάντηση

Σε ο,τι αφορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών στη Λιβύη την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Παπαϊωάννου παρέπεμψε στα κοινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου του 2019 ότι είναι «ανυπόστατο και άκυρο και πως δεν έχει κανένα αποτέλεσμα για τρίτη χώρα», ενώ σημείωσε πως «δεν έχει επικυρωθεί από τη λιβυκή Βουλή».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα