back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε μια ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο πολύ αυξημένη παραμένει η κίνηση των οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο και στην Εθνική οδό. Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα με κωδικό έξι δεν ισχύει για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τη Σαλαμίνα.

Με 755 ασθενείς covid να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ισχυρές πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 70 νέοι θάνατοι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων της πανδημίας.. Με 3232 νέα κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία τα 1525 στην Αττική, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.. Μετά το Σισμανόγλειο και τον Ερυθρό Σταυρό, από την Τετάρτη στη μάχη κατά της πανδημίας μπαίνει και το Θριάσιο που μετατρέπεται σε νοσοκομείο covid. Οι ασθενείς γενικών περιστατικών μεταφέρονται σε δομές του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τη σημερινή επισκόπηση του ΕΟΔΥ, 383 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, 108 στην Αχαΐα και 107 στην Κοζάνη. Ωστόσο, καταιγισμό αντιδράσεων προκάλεσε η απόφαση των λοιμωξιολόγων να αναστείλουν το προγραμματισμένο για τη Δευτέρα, άνοιγμα των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.. Modus vivedi με τις τοπικές κοινωνίες και τον εμπορικό κόσμο θα αναζητήσουν κυβερνητικά στελέχη που μεταβαίνουν αύριο στη συμπρωτεύουσα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Αιχμηρή κριτική από την αντιπολίτευση. Για ‘’μπάχαλο’’ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται ‘’εάν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα’’. Για ‘’κυβερνητικό αλαλούμ που στοιχίζει πολύ ακριβά’’, μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου του κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, από τη Δευτέρα ξεκινά το ελεγχόμενο άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Οι καταναλωτές πρέπει να στέλνουν sms στο 13032 και θα έχουν χρονικό περιορισμό 3ων ωρών προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αγορές τους. Τα καταστήματα θα λειτουργούν με παράδοση εκτός και με εξυπηρέτηση εντός, με επιβεβαιωμένο ραντεβού και περιορισμό ατόμων ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Με τρία mega εμβολιαστικά κέντρα, σε Μαρούσι, Περιστέρι και Ελληνικό έχει ενισχυθεί η εμβολιαστική επιχείρηση στην Αττική.. Μηνύματα αισιοδοξίας αλλά και προσήλωσης στην πανεθνική προσπάθεια εξέφρασαν από το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό, οι Υπουργοί Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κύριοι Κικίλιας και Πιερρακάκης.

Τη μεταστέγαση εννέα υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας ως το 2026, στο Κυβερνητικό Πάρκο που σχεδιάζεται στις εγκαταστάσεις των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε, από τα συνολικά 170 στρέμματα, τα 80 θα μετατραπούν σε πνεύμονα πρασίνου και τα 40 σε κοινόχρηστους χώρους, σε ένα φιλόδοξο σχέδιο αστικής ανάπλασης.

Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει τις πόρτες του για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων το “Καταφύγιο του Σωκράτη” στον Βοτανικό “Η προστασία και η υγεία των αδέσποτων ζώων είναι θεμέλιο του πολιτισμού της καθημερινότητας και της υγιεινής σε όλες τις γειτονιές μας” σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την επίσκεψη του στο καταφύγιο, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Σε εξέλιξη οι δασικές πυρκαγιές στο Χιλιομόδι Κορινθίας και στο Νότιο Πήλιο. Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο, σε δασική έκταση στο Μεσοβούνι του Δήμου Άργους Μυκηνών στην Αργολίδα. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Υπό έλεγχο η φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο λίγο έξω από το Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη.

Ολοκληρώθηκε ο διάπλους ΟΛΩΝ των πλοίων που είχαν εγκλωβιστεί στη διώρυγα του Σουέζ.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Και την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Ατρόμητος- Απόλλων Σμύρνης: 1 – 1 τελικό

ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα: 2- 1

Λαμία- Βόλος: 0 – 0 και Λ άρισα- Παναιτωλικός: 0 – 0 στο 37’’

Καιρός…

Ανοιξιάτικος καιρός με λίγες νεφώσεις και αύριο στην Αττική. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 22 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,7 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα