back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα από τώρα στις 20:50 περίπου ο Αθήνα 9,84 ξεκινά την μετάδοση της πρώτης συναυλίας από το κύκλο των 11 συναυλιών που θα παρουσιάζει κάθε Κυριακή την ίδια ώρα. Μια συναυλία αφιερωμένη στην μελοποιημένη ποίηση με ερμηνευτές τους Χρήστο Θηβαίο, Βίκυ Καρατζόγλου Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη την οποία θα παρουσιάσουν ο Οδυσσέας Ιωάννου και  η Σαπφώ Ματσιώρη. Την συναυλία,  μπορείτε  να την ακούσετε μέσα από τη συχνότητά μας, στους 98,3 αλλά και να τη δείτε στο κανάλι του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο YouTube όπως και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr. 

“Ανάσα στον Πολιτισμό και τη μουσική από τον ΑΘΗΝΑ 9,84, γιατί το χρειαζόμαστε όλοι μας”  το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μέσω Facebook. 

 Δραματική  είναι και σήμερα η αύξηση  στις Μονάδες εντατικής Θεραπείας όπου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 841 διασωληνωμένους ασθενείς covid-19.  Το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί  είναι 65 ανεβάζοντας τον αριθμό σε 9462 από την αρχή της πανδημίας.  Από τα 1829 σημερινά κρούσματα τα 917 εντοπίστηκαν στην Αττική  και τα 225 στη Θεσσαλονίκη. 

 Έντονος προβληματισμός σε κυβέρνηση και ειδικούς από τις εικόνες νυχτερινού συνωστισμού τόσο σε αρκετές περιοχές της Αθήνας, όσο και σε μεγάλες πόλεις της επικράτειας όπως η Πάτρα και ο Βόλος. Οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι “Οι μεγάλες συναθροίσεις θα ανεβάσουν τις νοσηλείες από κορωνοϊό το επόμενο 10ημερο”.  

Μετά και το χθεσινοβραδινό υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 άτομα τα συνεργεία του  Δήμου Αθηναίων μάζεψαν ξανά δεκάδες σακούλες με απορρίμματα  και στη συνέχεια έγινε   απολύμανση του χώρου.  Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου υπογράφουν κάτοικοι της περιοχής.  

 Επαναλειτουργούν από αύριο, υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, οι σχολές οδηγών σε όλη τη χώρα ενώ θα γίνονται και εξετάσεις οδήγησης. Ανοίγουν από αύριο τα καταστήματα στην περιφέρεια Κοζάνης, μόνο με τη μέθοδο της παράδοσης εκτός. 

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου, επανέλαβε μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως σε τηλεοπτική της συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι τα self test αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. 

Η υπουργός Παιδείας  υπογράμμισε ότι το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά και τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων. 

 Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και η καταβολή του φόρου, θα γίνει και φέτος σε 8 μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα  φέτος απαλλάσσονται από τον υπολογισμό και τη φορολόγηση των περσινών εισοδημάτων τους με βάση τα τεκμήρια, τέσσερις κατηγορίες φορολογουμένων που επλήγησαν από την πανδημία: Ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, όσοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που κούρεψαν τα ενοίκια τους. 

Στη Διεθνή επικαιρότητα  

Δυο ισχυροί σεισμοί ταρακούνησαν την ανατολική Ταϊβάν. Ο πρώτος ήταν 5,8 Ρίχτερ ενώ ο δεύτερος που σημειώθηκε λίγο αργότερα 6,2. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές όπως αναφέρει το Reuters. 

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» για την Ρωσία, εάν πεθάνει ο αντικαθεστωτικός Αλεξέι Ναβάλνι, η κατάσταση της υγείας του οποίου, μετά τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας,  επιδεινώνεται ραγδαία. 

Ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN ότι εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει σε αυτό το στάδιο. «Αλλά έχουμε δηλώσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες, αν πεθάνει ο κ. Ναβάλνι», είπε  

Στην  αθλητική επικαιρότητα  

Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο που νίκησε με 2-0 σετ τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ και έτσι κατέκτησε την  μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του.   

Για την 4η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ:  

Παναθηναϊκός – Άρης. 1-2 

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-1 

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.  0-0 στο 33’ 

Και ο καιρός…  

Αραιές νεφώσεις για αύριο  στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών .Άνεμοι Δ-ΒΔ έως 4 μποφόρ.  Θερμοκρασία  έως 20 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα