back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά πυκνή έως αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας. Από σήμερα επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής. Για την επίσκεψη στην αγορά, απαραίτητη παραμένει η αποστολή sms 13032 καθώς και πιστοποιημένο ραντεβού σε κατάστημα. Η αγορά θα είναι ανοιχτή και αύριο. Ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα τα καταστήματα θα λειτουργούν με εορταστικό ωράριο.

Μοτοπορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι σε υπηρεσίες διανομής (courier, delivery), με βασικό αίτημα την ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Η μοτοπορεία ξεκίνησε από το πεδίο του Άρεως και κατευθύνεται προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην κυκλοφορία παραδίδονται σήμερα, στις έξι και μισή το απόγευμα, και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Βάρκιζας – Σουνίου, στις τρύπες Καραμανλή.

Αυξημένη η κίνηση και στα διόδια κυρίως της Ελευσίνας στο ρεύμα εξόδου. Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας.. Προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οδηγοί και επιβάτες φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαδημοτικών μετακινήσεων για το Πάσχα.

Άμεσα ξεκινά ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα 50 – 54. Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 30 έως 39 ετών.

‘’Η Ελλάδα είναι απολύτως έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον, προοπτική που πιστοποίησε χθες και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s’’ επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του για την αναβάθμιση των δύο σημαντικών οδικών αξόνων στη Βόρεια Ελλάδα.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στο πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων που νομοθετεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υλοποιεί την προεκλογική τους δέσμευση να επιστρέψει στη μεσαία τάξη, ότι της είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθημερινή φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης καταλόγισε στην κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. ‘’Μεσαία τάξη είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο και να θεσπίσει απλήρωτη εργασία και μειώσεις μισθών. Είναι οι καταστηματάρχες στους οποίους αρνείται την ρευστότητα για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς τους. Είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες αφήνει να πνιγούν στο ιδιωτικό χρέος, αρνούμενος την ρύθμισή του’’ αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Οι πρώτοι 54 από τους συνολικά 600 φιλοξενούμενους στη δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ μεταφέρθηκαν σήμερα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα διαμένουν σε ειδικές και κλιματιζόμενες σκηνές – διαμερίσματα, ώστε ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ να εκκενωθεί και να κλείσει, σύμφωνα με το σχέδιο της Κυβέρνησης. Από αύριο μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη θα μεταφερθούν άλλα 350 άτομα από τους αιτούντες άσυλο, ενώ οι υπόλοιποι 200 διαμένοντες θα μεταφερθούν σε διαμερίσματα στην ενδοχώρα.

Την πρόθεσή του για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας στο χώρο του βιβλίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου. Σε συνέντευξή του στον Κώστα Μοστράτο και τον Φίλιππο Παππά, σημείωσε ότι με αφορμή και τη συζήτηση που έγινε στην εκπομπή τους “ΑΘΗΝΑ το Φελέκι σου” θα θέσει το θέμα στο υπουργείο Πολιτισμού και τον αρμόδιο υφυπουργό ώστε να δρομολογηθεί μία σύγχρονη πολιτική για βιβλίο.

Στα αθλητικά νέα

Τον 5ο του Ευρωπαϊκό τίτλο στο αγώνισμα των κρίκων διεκδικεί σε λίγα λεπτά, ο Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής, στη Βασιλεία.

Την πρόκρισή του στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης διεκδικεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τον Ιταλό Γιανίκ Σίνερ.

Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός: 0 – 1 σε εξέλιξη

Στις 5 και τέταρτο Λάρισα – ΟΦΗ και στις 7 και μισή Ατρόμητος – Λαμία.

Και ο καιρός…

Το βράδυ αναμένεται να εξασθενίσουν οι βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Αύριο, νεφώσεις τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρες ασθενείς βροχές το απόγευμα. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

14.4 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα