back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε 1.400 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ. Στην Αττική εντοπίζονται 676 νέες λοιμώξεις και 207 στη Θεσσαλονίκη. 57 είναι οι νέοι θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ παραμένουν 816 ασθενείς. Το ίδιο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 8.546 μοριακά τεστ και 14.559 rapid test. Με σύνολο 23.106 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 6,05%.

Εντατικοί ολόκληρη την Μεγάλη εβδομάδα θα διατηρηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας στα εθνικά οδικά δίκτυα, σε σταθμούς ΚΤΕΛ και λιμάνια στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ενόψει Πάσχα. Στις 10 το βράδυ θα αρχίζει από αύριο η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από τους συνολικά 100.041ένα ελέγχους που διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές στη χώρα σημειώθηκαν 853 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων , όπου πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Παρατείνονται έως τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού στη χώρας μας όπου θα επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις. Ταυτόχρονα αυξάνονται οι χώρες από τις οποίες ταξιδιώτες θα εισέρχονται έως τις 3 Μαΐου στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα αλλά με την προϋπόθεση να έχουν εμβολιαστεί ή να έχουν αρνητικό τεστ.

Την ιχνηλάτηση των επαφών της 33χρονης αλλοδαπής, που ζει στην Αττική, και είναι το δεύτερο κρούσμα που φέρει το στέλεχος της ινδικής μετάλλαξης έχει ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ.

Τουλάχιστον 82 είναι οι νεκροί και 110 οι τραυματίες από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε νοσοκομείο της Βαγδάτης όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοιό. Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο υπουργός υγείας της χώρας. Βοήθεια προς το Ιράκ προσέφερε η Ουάσινγκτον.

Το Λονδίνο την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι αποστέλλει στην Ινδία περισσότερες από 600 ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να διαχειριστεί την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων συγκεντρώνει ο ΑΘΗΝΑ 9,84, σε συνεργασία με τις επτά κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Οι προσφορές συγκεντρώνονται από αύριο, Μ. Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, στα Γραφεία των 7 κοινοτήτων σε Ψυρρή, Παγκράτι, Πετράλωνα, Κολωνό, Πατήσια, Κυψέλη, και Αμπελοκήπους. Αναλυτικές πληροφορίες στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Με ένα αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό Άλκη Αλκαίο συνεχίζεται απόψε στις εννέα ο κύκλος των συνολικά 11 συναυλιών που παρουσιάζει κάθε Κυριακή ο ΑΘΗΝΑ 9,84, ηχογραφημένες και μαγνητο σκοπημένες όλες στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Παρουσιάζουν Οδυσσέας Ιωάννου και Σαπφώ Ματσιώρη. Ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Βιολέτα Ίκαρη θα ερμηνεύσουν 18 τραγούδια του Άλκη Αλκαίου. Τη συναυλία, μπορείτε να την ακούσετε μέσα από τη συχνότητά μας, στους 98,3 αλλά και να τη δείτε στο κανάλι του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο YouTube, όπως και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτην την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα