back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ανοικτά ως τις 6 το απόγευμα θα ίναι σήμερα Μ. Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 7.

Ανοικτή είναι και η Βαρβάκειος αγορά. Σημειώνεται ότι την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Τα λεωφορεία και τα τρόλευ θα αποσυρθούν στις επτά ώστε να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις οκτώ το βράδυ. Έως τις 11 το βράδυ τα υπόλοιπα δρομολόγια σε μετρό και Ηλεκτρικό.

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Στο Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί. Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης θα παραδώσει το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 18:30 στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς τιμές αρχηγού κράτους και με τη σεμνότητα που αρμόζει στην συγκυρία της πανδημίας. Η Αναστάσιμη λειτουργία θα τελεστεί στις 9 το βράδυ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους πιστούς να μετέχουν από το προαύλιο των εκκλησιών και με τη χρήση διπλής μάσκας. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ.

«Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους, καθώς βαδίζουμε προς την Ελευθερία. Καλή Ανάσταση σε εσάς και την οικογένειά σας!», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού για την Ανάσταση.

Ρεκόρ «έσπασαν» τα ραντεβού για εμβολιασμό που έκλεισαν οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών καθώς μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 130.000 ραντεβού, με τους 45-49 να παίρνουν την σκυτάλη από τους 30αρηδες.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού εμβολιασμού των 45-49 ετών απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο τουίτερ προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν

Η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson & Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 10 Μαΐου.

Τα Κέντρα Υγείας Κεραμεικού και Αθηνών, που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Ο Υπουργός Υγείας αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν.

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται από το πρωί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και οι τρεις συγκατηγορούμενοι προκειμένου να απολογηθούν για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται. Μετά το τέλος των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στον τελικό της Ευρωλίγκα αγωνίζεται στις 9 και τέταρτο το βράδυ η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ουγγρική Ντουνάισβαρος.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα