back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και δύο από τους τρεις συγκατηγορουμένους του για την οργάνωση των επιθέσεων σε βάρος του σπιτιού του στον Διόνυσο.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά αφέθηκε ελεύθερος.

Με τη σεμνότητα που αρμόζει στην συγκυρία της πανδημίας το Άγιο φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του παναγίου Τάφου στην Πλάκα και από εκεί θα φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Η Αναστάσιμη λειτουργία θα τελεστεί στις 9 το βράδυ υπό την τήρηση όλων των επιδημιολογικών μέτρων. Σήμερα Μεγάλο Σάββατο και αύριο Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία επιτρέπεται έως τις 10 το βράδυ.

«Η ελπίδα που φέρνει το φετινό Πάσχα ας μας κρατήσει ενωμένους και αισιόδοξους, καθώς βαδίζουμε προς την Ελευθερία. Καλή Ανάσταση σε εσάς και την οικογένειά σας!», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ανάσταση.

«Οι μέρες του Πάσχα είναι κάθε χρόνο μέρες ειρήνης, αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης. Φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ζούμε δύσκολες μέρες», επισημαίνει στο πασχαλινό του μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σε 1.391 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. 72 είναι οι νέοι θάνατοι ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.453. 816 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από τα 1.391 κρούσματα τα 647 κρούσματα καταγράφηκαν στην Αττική και τα 234 στη Θεσσαλονίκη.

Αριθμός ρεκόρ των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών καθώς μέσα σε λίγες ώρες κλείστηκαν 130.000 ραντεβού. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να λάβει δόσεις και από τα τέσσερα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και της Johnson & Johnson, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στη χώρα από τις 5 Μαΐου.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο!», έγραψε ο πρωθυπουργός στο τουίτερ προτρέποντας τους πολίτες να εμβολιαστούν με αφορμή το άνοιγμα μιας ακόμη ηλικιακής ομάδας.

Ευχές με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας Κεραμεικού και Αθηνών, αντάλλαξε σήμερα ο υπουργός Υγείας. Ο Βασίλης Κικίλιας τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και τους προσέφερε παραδοσιακά τσουρέκια και πασχαλινά γλυκά, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να εμβολιαστούν.

Στη Διεθνή επικαιρότητα

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 212 διαδηλωτές, μετά την πρόκληση συμπλοκών σε διαδηλώσεις για το σημερινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, αλλά και αυτοπτών μαρτύρων του Reuters

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στον τελικό της Ευρωλίγκα αγωνίζεται στις 9 και τέταρτο το βράδυ η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ουγγρική Ντουνάισβαρος.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, για αύριο στην Αττική που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα