back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Επαναλειτουργεί από αύριο η εστίαση μετά από έξι δύσκολους μήνες που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Απαραίτητο για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι το self test.

Επίσης από αύριο το διάστημα μετακίνησης διευρύνεται κατά μία ώρα και θα επιτρέπεται έως τις 11 το βράδυ.

Περισσότερους από 90 χιλιάδες ελέγχους πραγματοποίησαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες το Μεγάλο Σάββατο και κατέγραψαν πάνω από 500 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβάλλοντας πρόστιμα ύψους 159.300 ευρώ, ενώ πραγματοποίησαν και δύο συλλήψεις.

Εορταστικά, πασχαλιάτικα “γεύματα αγάπης” προσφέρει σήμερα ο Δήμος Αθηναίων, μοιράζοντάς τα πόρτα – πόρτα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, σε αστέγους, αλλά και σε διάφορες δομές της πόλης που φιλοξενούν και εξυπηρετούν ευάλωτο πληθυσμό. Μεταξύ αυτών, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, η Εστία των Αθηνών και ο Ξενώνας Αστέγων Τοξικοεξαρτημένων, το Σπίτι του Ηθοποιού, το Υπνωτήριο των Γιατρών του Κόσμου, ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών και η Κοινωνική Κουζίνα.

Στη Λήμνο και τον Αϊ Στράτη με τους 200 ακρίτες κατοίκους του, επέλεξε να κάνει Πάσχα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στέλνοντας «προς όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα αισιοδοξίας, υπερηφάνειας και αποφασιστικότητας», αλλά και σημειώνοντας σε κάθε κατεύθυνση πως η Ελλάδα «επιθυμεί ειρηνική συνεργασία και καλές σχέσεις με τους γείτονές της. Δεν απειλεί κανέναν, αλλά και δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».

Η συλλογική ανάσταση θα έρθει με αγώνες και διεκδικήσεις – Μη συμβιβαστούμε στην ιδέα ότι μπορούμε να ζούμε με λιγότερα από αυτά που μας αξίζουν, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας από το λαϊκό νοσοκομείο που επισκέφθηκε σήμερα ευχαριστώντας όσους είναι στην πρώτη γραμμή στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Στην Γαλλία η αστυνομία επενέβη σε παράνομο πάρτι με τη συμμετοχή 400 ανθρώπων κοντά στην πόλη Ντιζόν. Το πάρτυ έληξε με την προσαγωγή του φερόμενου ως διοργανωτή.

Στο Αφγανιστάν μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα . Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκατέσσερις τραυματίστηκαν.Η φωτιά ξεκίνησε από βυτιοφόρο το οποίο μετέφερε βενζίνη και ήταν παρκαρισμένο μαζί με άλλα βυτιοφόρα κοντά σε έναν κεντρικό δρόμο που συνδέει την Καμπούλ, με τα βόρεια της χώρας.

Με αφιέρωμα στην παράδοση συνεχίζεται απόψε ο κύκλος των συνολικά 11 συναυλιών που παρουσιάζει κάθε Κυριακή ο ΑΘΗΝΑ 9,84, ηχογραφημένες και μαγνητοσκοπημένες όλες στη σκηνή του Σταυρού του Νότου. Απόψε στις 9, η Αναστασία Μουτσάτσου και ο Ζαχαρίας Καρούνης ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και στίχους παραδοσιακούς μελοποιημένους από σύγχρονους δημιουργούς. Παρουσιάζει η Αριστέα Γιάννου. Τη συναυλία, μπορείτε να την ακούσετε μέσα από τη συχνότητά μας, στους 98,3 αλλά και να τη δείτε στο κανάλι του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο YouTube, όπως και στην ιστοσελίδα του σταθμού μας, www.athina984.gr.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 31 βαθμούς κελσίου. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα