back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένουν η πυροσβεστική υπηρεσία σε Αττική και Πελοπόννησο. Για τρίτο 24ωρο συνεχίζεται η μάχη στα Γεράνεια Όρη, ωστόσο η φωτιά έχει περιοριστεί και οι διάσπαρτες εστίες ελέγχονται. Επί του πεδίου επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα της πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ‘’ΟΛΥΜΠΟΣ” 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Ωστόσο, εκατοντάδες στρέμματα δάσους μετατράπηκαν σε στάχτη. Δεκάδες μόνιμες ή παραθεριστικές κατοικίες υπέστησαν ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς, τεράστιες είναι οι απώλειες σε αγροτο κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ζωικό κεφάλαιο.

Χωρίς στάση διέρχονται οι συρμοί του Ηλεκτρικού από τους σταθμούς ‘’Νερατζιώτισσα’’ και ‘’Ειρήνη’’, καθώς σε μια ώρα ξεκινά στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο τελικός Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Ελλάδας, με μονομάχους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εξάλλου, με απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύεται, έως τις 6, αύριο το πρωί, κάθε δημόσια συνάθροιση, για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ οπαδών. Ο αγώνας Ολυμπιακού –ΠΑΟΚ αρχίζει στις 9 το βράδυ.

Συνεχίζεται η σταδιακή αποκλιμάκωση του ιικού φορτίο στη χώρα. Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1505 νέα κρούσματα κορωνοϊου Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 586 ασθενείς covid. Στο βαρύ φόρο της πανδημίας προστέθηκαν επιπλέον 37 νεκροί. Από τα νέα κρούσματα, τα 737 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 141 στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό θετικότητας, με βάση τα test διαμορφώθηκε στο 2,72%

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υπαλλήλων σε υπηρεσίες αιχμής, δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού, είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Διευρύνεται η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Από Δευτέρα και ως το επόμενο Σάββατο, θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests (ένα για την εβδομάδα από 24 Μαΐου και ένα για την επόμενη, από 31 του μήνα).

«Το εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ παραβιάζει βάναυσα και καταργεί το 8ωρο, ο εργαζόμενος θα δουλεύει 10 ώρες την ημέρα χωρίς υπερωριακή αμοιβή», δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. «Δεν υπάρχει ελευθερία του εργαζόμενου να αρνηθεί την παροχή της εργασίας του. Ο εργαζόμενος θα σπρώχνεται από την ανάγκη, θα απειλείται με απόλυση και με το ενδεχόμενο να δυσκολέψει η ζωή του την επόμενη μέρα» υποστήριξε μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση ενώ χαρακτήρισε ψευδεπίγραφες τις διαβεβαιώσεις του Κωστή Χατζηδάκη περί προστασίας από τις απολύσεις.

Το νέο εργατικό νομοσχέδιο συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και οι Πρόεδροι 30 Εργατικών Κέντρων. Η Φώφη Γεννηματά κατά την εισηγητική τοποθέτησή της, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατά τα δύο χρόνια της διακυβέρνησής της «η ΝΔ και ο κ Μητσοτάκης συστηματικά αφαιρούν ή υπονομεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Διαμήνυσε πως εάν πρόκειται να υπάρξει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, δεν θα πρέπει να είναι πλέον μεταξύ δύο κοινοτήτων αλλά μεταξύ δύο ισότιμων κρατών. Επιπλέον, ο Ερντογάν παραποιώντας την ιστορία, υποστήριξε ότι “οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό δεν έφεραν αποτέλεσμα λόγω της αδιάλλακτης και κακομαθημένης στάσης – όπως την χαρακτήρισε – της ελληνοκυπρικής πλευράς. ‘’Εκείνοι που δολοφόνησαν τον τουρκοκυπριακό λαό μεταξύ 1963-1974 το έσκασαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με παράλογες δικαιολογίες μόλις πλησίασε η στιγμή για λύση” είπε μεταξύ άλλων.

Κατά της συμμετοχής της Τουρκίας στην αμυντική πολιτική της ΕΕ τάχθηκε κατηγορηματικά το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Αυστρίας, επικαλούμενο την στάση της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε δύο ώρες ο τελικός της Γιουροβίζιον στο Ρότερνταμ, με τη συμμετοχή 26 χωρών. Η Ελλάδα με το Last Dance και την Στεφανία Λυμπερακάκη θα εμφανιστεί 10η. Τη βραδιά ανοίγει η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού. Μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς θα είναι η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου, η οποία θα τραγουδήσει το «My Number One», 16 χρόνια μετά τη μεγάλη νίκη της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Λορέντζο Μουσέτι και προκρίθηκε στον τελικό του Lyon Open.

Και ο καιρός…

Αίθριος και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22,1 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα