back to top
28.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

28.7 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

ΙΣΑ: Περίπου 35.000 rapid tests από τις αρχές Μαρτίου σε όλη την Αττική

Διαβάστε επίσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα rapid test, από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τις 14 Μαΐου έως και χθες Παρασκευή 21 Μαΐου διενεργήθηκαν 3.783 rapid test, ενώ συνολικά από τις αρχές Μαρτίου που έχει ξεκινήσει η δράση, ο αριθμός των ελέγχων πλησιάζει τους 35.000.

Την τελευταία εβδομάδα οι κινητές ομάδες επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Αθήνα, Μαρούσι, Παλαιό Φάληρο, Περιστέρι, Μαρκόπουλο, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα, Βύρωνας, Παλλήνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Πειραιάς, Κερατσίνι, Σπάτα και Πόρτο Ράφτη.

Επιπλέον, μεταξύ των δομών που πραγματοποιήθηκαν test, συμπεριλαμβάνονται Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Λαϊκές Αγορές, κ.α.. Στο πλαίσιο των ελέγχων πραγματοποιούνται rapid test σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες.

Επισημαίνεται πως τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική. Η συγκεκριμένη διαδικασία διασφαλίζει το αποτέλεσμα και δίνει την δυνατότητα ενημέρωσης της Εθνικής Πλατφόρμας του μητρώου COVID της HΔIKA, αλλά και εντοπισμού της περιοχής και της πληθυσμιακής ομάδας, από την οποία προέρχεται, η συγκεκριμένη λοίμωξη. Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας, με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα