back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 28 Αυγούστου, 2024

«Ομολόγησε» και η σύντροφος του Προτάσεβιτς – Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα της

Διαβάστε επίσης

Εντείνονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την πρωτοφανή κίνηση της Λευκορωσίας να υποχρεώσει σε αναγκαστική προσγείωση στο έδαφός της αεροσκάφος της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, προκειμένου να συλλάβει τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς. Μαζί του συνελήφθη η 23χρονη σύντροφός του Σοφία Σαπέγκα.

Η Σαπέγκα κρατείται στο Μινσκ ως ύποπτη τέλεσης αδικημάτων το διάστημα Αυγούστου – Σεπτεμβρίου του 2020 και σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι αρχές της Λευκορωσίας επέκτειναν την κράτηση της για δύο μήνες.

Χθες δημοσιεύτηκε στα κρατικά μέσα, βίντεο με την 23χρονη να ομολογεί ότι είναι συντάκτρια καναλιού στα social media, το οποίο δημοσιοποιεί προσωπικές πληροφορίες για αξιωματούχους της ασφάλειας της Λευκορωσίας, κάτι που θεωρείται έγκλημα στη χώρα.
Η Σαπέγκα δηλώνει ότι είναι καλά και ότι δεν έχει κακοποιηθεί.

 

Μιλώντας στο Ρόιτερς η μητέρα της 23χρονης, Άννα Ντούντιτς, δηλώνει ότι η κόρη της είναι αθώα και ότι απλά βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, ενώ τόνισε ότι φοβάται για την υγεία και την ασφάλεια της Σοφίας.

Η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται στη γειτονική Λιθουανία, έγραψε στο Twitter πως η Σαπέγκα φαινόταν να βρίσκεται κάτω από ψυχολογική πίεση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα