back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Γεωργιάδης: Δύο εγχώριες βιομηχανίες ενδιαφέρθηκαν για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Δύο εγχώριες βιομηχανίες ενδιαφέρθηκαν για την παραγωγή εμβολίων κατά του κορωνοϊού είπε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτιμώντας ωστόσο ότι το μεγάλο πρόβλημα στα εμβόλια δεν είναι η παντέντα αλλά οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται και η χρηματοδότηση που διαθέτουν.

Όπως είπε ο κ Γεωργιάδης οι δυο βιομηχανίες, που δεν κατονόμασε, έστειλαν εγγράφως ενημέρωση ότι αν είχαν επαρκή χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες θα μπορούσαν να παράξουν εμβόλια τύπου Astra Zeneca και Johnson & Johnson τα επόμενα τρία χρόνια.

Ωστόσο, για τα εμβόλια mRNA, τα οποία είναι μιας τεχνολογίας που είναι παντελώς άγνωστη στις επιχειρήσεις της υπόλοιπης βιομηχανικής Ευρώπης και της Ελλάδος και να δινόταν η πατέντα στις εταιρείες, θα χρειάζονταν πολλά χρόνια προσπάθειας και πολλά εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις για να μπορέσουν να κάνουν την παραγωγή.

Όπως επίσης ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης πρέπει να βρεθεί τρόπος να δώσουμε τη δυνατότητα στις χώρες του τρίτου κόσμου να αγοράσουν τα εμβόλια, γιατί αυτό είναι καθήκον μας ως ανθρωπότητα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα