back to top
28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

28.9 C
Athens
Παρασκευή, 30 Αυγούστου, 2024

Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου: Ο Αθήνα 9.84 ενώνει, αυτό κάνει και αυτό έκανε πάντα

Διαβάστε επίσης

Ο σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84 έχει σήμερα γενέθλια. Συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, από τις Μαΐου του 1987, σηματοδοτώντας την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στις εκπομπές του, δημοσιογράφοι παραγωγοί και καλεσμένοι, θυμούνται και θυμίζουν ραδιοφωνικές ιστορίες του παρελθόντος συνομιλώντας με παλαιότερους συνεργάτες, αλλά και στελέχη του Αθήνα 9.84.

Αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου, θα το ζήσουμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, εκπέμποντας ζωντανά πρόγραμμα από την Πλατεία Συντάγματος 6 το πρωί με 8 το βράδυ. Από τις 9πμ. έως τις 3μμ., μαζί μας στην Πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται κινητή μονάδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του ΕΣΥ.

Η oικονομολόγος Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του σταθμού της πόλης. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αθηναίων, Πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου, Πρόεδρος της «Τεχνόπολις» και Πρόεδρος του Αθήνα 9.84.

Μιλώντας στον σταθμό της πόλης και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, μοιράστηκε μαζί της αλλά και με τους ακροατές του σταθμού, στιγμές από την θητεία της στο τιμόνι του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Αθήνας κατά την περίοδο 2003-2006.

«Ο Αθήνα 9.84, ενώνει αυτό κάνει και αυτό έκανε πάντα. Όταν η τότε Δήμαρχος Ντόρα Μπακογιάννη μου πρότεινε να αναλάβω αυτό το πόστο, ήταν μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. Πέρασα τέσσερα πολύ παραγωγικά και ωραία χρόνια . Ήταν η εποχή που είχε ξεκινήσει ο μεγάλος ανταγωνισμός του ραδιοφώνου, υπήρχαν τα μουσικά ραδιόφωνα που σημείωναν πολύ μεγάλες ακροαματικότητες και ο Αθήνα 9.84, όπως κάθε επιχείρηση, έπρεπε να επιβιώσει μέσα σε αυτό το περιβάλλον κρατώντας την ταυτότητά του. Ήταν μεν το ραδιόφωνο της πόλης αλλά έπρεπε να παραμείνει ενδιαφέρον για τον πολίτη της Αθήνας και όχι μόνο. Είναι από τα πρώτα ραδιόφωνα που άνοιξαν το δρόμο στην ιδιωτική ραδιοφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Άλλωστε το γεγονός ότι η θητεία της συνέπεσε με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν ούτως ή άλλως μια τεράστια πρόκληση η οποία οδήγησε στη δημιουργία του ξενόγλωσσου προγράμματος Athens International Radio – AIR 104.4FM.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είχαν κατακτήσει την ψυχή μας, το μυαλό μας και τις δράσεις μας όχι μόνο στο ραδιόφωνο, στη ζωή μας γενικότερα. Σε αυτό το εγχείρημα, ο Δήμος της Αθήνας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η έλλειψη ξενόγλωσσου ραδιοφώνου ήταν κάτι που μας κινητοποίησε και έτσι με τη στήριξη και της τότε κυβέρνηση γεννήθηκε ο ξενόγλωσσος ραδιοφωνικός σταθμός του Δήμου Αθηναίων, AIR 104.4FM, καλύπτοντας την ανάγκη των ξέων επισκεπτών για πληροφόρηση. Προσπαθήσαμε να το υλοποιήσουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και ήταν κάτι που συνέχισε για χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές. Γι αυτό κάθε Διοίκηση έχει μπροστά της ένα καινούριο δρόμο να ανοίξει κρατώντας πάντα τις ρίζες αυτού του μεγάλου και σημαντικού προϊόντος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα