back to top
32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Παρατείνεται έως το 2023 η χρηματοδότηση των δομών φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών

Διαβάστε επίσης

Την παράταση της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έως το 2023 των δομών φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών, ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων.

Σε ολόκληρη τη χώρα, λειτουργούν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα και 19 ξενώνες φιλοξενίας, ενώ οι γυναίκες θύματα βίας ή τρίτα πρόσωπα που θέλουν να επικοινωνήσουν άμεσα µε ένα φορέα αντιμετώπισης της έµφυλης βίας, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, όλο τον χρόνο.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, χαρακτήρισε άψογη και συνεχή την συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας τονίζοντας ότι σχεδιάζονται δράσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, η συνεργασία εμπλεκομένων φορέων για την ουσιαστική προστασία κοριτσιών και γυναικών και η στήριξη της οικογένειας που είναι θέματα ζωτικής σημασίας για την ευημερία της κοινωνίας μας.

Η κ. Συρεγγέλα πραγματοποίησε, επίσης, συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και φορείς στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, με κυρίαρχο θέμα τις διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που εκσυγχρονίζουν και εναρμονίζουν τις εργασιακές σχέσεις με τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα