back to top
31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλη πυρκαγιά σε χορτολειβαδική έκταση είναι σε εξέλιξη στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης στην τοποθεσία Τοπογράφοι. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα και 3 Καναντέρ. Έχει δοθεί εντολή για εκκένωση σπιτιών στις οδούς Μουστακλή και Ανοίξεως στο Πανόραμα και η αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους.

Αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και ισχύει από σήμερα απαγορεύει στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν επάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Ελλάδας. Η NOTAM που έχει διάρκεια έως τις 5 Ιουλίου 2021, έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ισχύει απαγόρευση στις αεροπορικές εταιρείες της Λευκορωσίας να πετούν στον εναέριο χώρο της Ε.Ε ή να προσγειώνονται στα αεροδρόμιά της.

932 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στους 416 μειώθηκε ο αριθμός των ασθενών covid που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 35 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο. Από τα 932, τα 457 καταγράφηκαν στην Αττική και τα 85 στην Θεσσαλονίκη

Η χώρα μας έσπασε το φράγμα των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την διάρκεια συνεδρίου στην Πάτρα. Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στα νησιά, είπε ότι «τα νησιά ήταν στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και από την πρώτη στιγμή θέσαμε τον στόχο ότι θα κινηθούμε πιο γρήγορα και για επιχειρησιακούς και για στρατηγικούς λόγους».

Αποπέμφθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου μετά τα υψηλά ποσοστά θνητότητας λόγω covid-19 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Ο διοικητής του νοσοκομείου υπέβαλε την παραίτησή του αφού νωρίτερα ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης είχε δηλώσει ότι η αποπομπή του κ. Τσώλη έχει ήδη αποφασισθεί.

Ιστορική συμφωνία των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Συμφώνησαν σήμερα να δεσμευτούν στην επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα. Η κίνηση σημαίνει ότι δισεκατομμύρια δολάρια θα εισρεύσουν στα ταμεία κρατών για να εξοφλήσουν και τα χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid.

“Έχουμε την υποχρέωση να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον το οποίο δεν θα είναι χειρότερο από αυτό το οποίο παραλάβαμε εμείς από τους γονείς μας», τόνισε σε μήνυμά του στο Facebook, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας ημέρας για το Περιβάλλον. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι “Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια. Αλλά σχέδιο και πράξεις”.

«Η Πράσινη Επανάσταση είναι το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όχι μόνο στα παιδιά και τα εγγόνια μας, αλλά και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ, όμως έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να αναπνεύσουν σε έναν πλανήτη βιώσιμο».

Μια σπουδαία νίκη πήρε η Μαρία Σάκκαρη στη Γαλλία καθώς επικράτησε 2-1 της Eλίς Μέρτενς και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα της.Η Ελληνίδα αθλήτρια, λύγισε την 25χρονη Βελγίδα σε ένα αγώνα που διήρκεσε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Άνεμοι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα